Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z: ]

25. 01. 2020. 14:55 >> 14:58
9

BEČIĆ

"DPS svjestan da su se usvajanjem Zakona preigrali"

Nervozne i panične rekcije DPS-a i njenih najviših funkcionera u kojima saopštavaju ono što bi oni željeli da vide, a ne ono što se dešava na ulicama crnogorskih gradova u čemu učestvuju u velikom broju i njihovi dosadašnji birači, pokazuju da su u strahu i konfuziji, jer su sa jedne strane svjesni da su se usvajanjem skandaloznog i neustavnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti preigrali i da doživlajvaju strmoglav pad podrške, a sa druge strane ne žele to da prizanju, srljajući iz greške u grešku, saopštio je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

"Iako su zamišljali da će sa svojim poželjnim partnerima, kao mnogo puta do sada u ideološkim igrankama profitirati i pobjeći od surove crnogorske zbilje, iako su imali za cilj da pobijede građansku Crnu Goru i sve one koji se za nju zalažu, desilo se suprotno", naveo je Bečić.

On je poručio da je građanska Crna Gora ovih dana pobijedila DPS i sve njihove pomagače.

"Najveću zaslugu za to nosi zaista mudro, dostojanstveno, pomiriteljsko držanje i postupanje crkava i vjerskih zajednica, a posebno Mitropolije crnogorsko-primorske, Epsikopskog savjeta i predstavnika MCP koji su nastupali u javnosti. Najmasovniji, najdostojanstveniji i najotmeniji skupovi u istorji Crne Gore, mirne i miroljubive litije na kojima imamo zajedno Crnogorce i Srbe, ali i ljude drugih vjeroispovijesti, ljude različitih partijskih opredeljenja, vjerske velikodostojnike svih konfesija, pokazuju da se umjerena i građanska Crna Gora ujedinila, da su konačno zajedno do skoro podijeljena pravoslavna braća, ali i braća muslimani i katolici, kao i svi drugi, koji su prozreli politiku podjela, mržnje, esktremizma i profiterstva", saopštio je lider Demokrata.

Prema njegovim riječima, DPS-ovi pokušaji da partijski ili nacionalno oboji litije, samo su pucanj u prazno, "jer je ih je umjerena, probuđena i pomirena Crna Gora prozrela".

"Takvu probuđenu, homogenizovanu, građansku Crnu Goru nikada niko nije pobijedio, pa neće ni poslednji diktatorski režim koji je očito ušao u poslednju fazu, nemoćno i panično lutajući u začaranom krugu", zaključio je Bečić.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније