Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

27. 01. 2020. 13:00   >>  12:59 28

GRUPA GRAĐANA

"Odluke parlamenta iz decembra staviti van snage"

Sve odluke Skupštine Crne Gore od decembra prošle godine moraju se staviti van snage, a neophodno je obezbijediti uslove za pošten i fer izborni proces, dok građani moraju biti istrajni u borbi za ozdravljenje države i bolju budućnost, poruka je sa pres konferencije Grupe građana.

 

Grupa građana će u subotu 1. februara, povodom godine od afere "Koverta", organizovati protest ispred Tužilaštva. 

Predstavnik Grupe građana Predrag Spasojević pozvao je građane da se priključe borbi pritiv režima i napomenuo da je organizacija otvorena za sve pojedince i subjekte "koji žele da se bore sa nama da vide kraj ovome bezakonju".

"Prvi protest je zakazan za 1. februar u 18 časova. Indirektni povod je 'Koverta', koja već godinu kao afera egzistira i nema epilog", kazao je Spasojević, prenosi PR Centar.

On je istakao da je jedan od zahtjeva da se stave van snage sve odluke Skupštine Crne Gore donesene u decembru prošle godine.

"Zašto? U atmosferi linča, okupacije donešeni su brojni zakoni koji su bitni za građane Crne Gore. To su Zakon o radu, Zakon o upotebi i isticanju nacionalnih simbola, Zakon o javnom redu i miru, Zakon o slobodi vjeroispovijesti, Zakon o pomoći Montenegro Airlinesu. Sa ovim Zakonom za Montenegro Airlines su nam zavukli ruku u džep za 155 miliona eura“, kazao je Spasojević.

Zakon o slobodi vjeroispovijesti je, kako smatra, upotrijebljen za stvaranje lošeg ambijenta.

"Danas se u litijama kreće oko 25 odsto Crne Gore. Niko više ne priča o važnim pitanjima za građane. Danas smo svi u temi šta će biti u četvrtak, u nedjelju i šta se dešava povodom crtanja trobojki, intervencije policije. Potpuno smo zaboravili na pitanja koja čine život. To je očigledno namjera korumpiranog predsjednika i zato on mora da ide“, smatra Spasojević.

Predstavnik Grupe građana Nikola Grdinić istakao je da se u Crnoj Gori svakim danom javlja novi povod za proteste i da je u posljednjih godinu sve više aktivizma.

"Sve je više građana koji se uključuju u politički život, što je od izuzetne važosti. Suština je u tome da je bolje da se svi bavimo politikom da se ona ne bi bavila nama, jer politika nam kreira svaki dan i mnogo utiče na naš život. Moramo biti sve više aktivni kako bismo gradili bolju Crnu Goru od ove u kojoj živimo danas“, poručio je Grdinić.

Predstavnik Grupe građana Aleksandar Perović istakao je da je neophodno obezbijediti uslove u kojima će svi politički subjekti imati mogućnost da se posvete onome što je suština izbornog procesa, a to je, kako je pojasnio, predstavljanje svojih programa i na taj način animiranje građana da im daju podršku.

"Nažalost, svaki izborni proces više karakteriše osvrt na zloupotrebe, nepravilnosti, druge kriminalne radnje. A suština programa, njihova realnost, održivost su bili na marginama izbornog procesa. Mi se borimo da Crna Gora konačno doživi dan kada će izbori, na neki način, biti praznik za njene građana, kada će oni izaći bez pritisaka, rasterećeni brige da li će izgubiti posao i svega onoga što je svih ovih godina bila karakteristika“, kazao je Perović.

 

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније