Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 01. 2020. 15:55   >>  15:53 7

OO DPS H. NOVI

"Nikada mržnja prema CG nije donijela dobro"

Nikada mržnja prema Crnoj Gori, njenoj kulturi, tradiciji i istoriji nikome nije donijela dobro. Neće ni učesnicima večernjeg džoginga, koji znaju da novac od zakupa na Rosama ili Kumboru, nije u Božjim rukama nego u nečijim džepovima, saopštio je Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Herceg Novi.

"Koliko obmana i laži su preživjeli građani Herceg Novog, dobro je da su živi. Nakon izjava da ako Crna Gora postane nezavisna građani neće moći da putuju, da se liječe ili da školuju djecu u Srbiji, partije koje vrše lokalnu vlast sada serviraju novu obmanu: da neko želi da im otme svetinje. Podsvijest je čudo", navodi se u saopštenju.

Kako navode, Zakon o slobodi vjeroispovjesti predstavlja civilizacijski iskorak Crne Gore koji, kako navode, svim građanima i svim vjerskim zajednicama daje ista prava.

"A onima koji bi htjeli da budu iznad prava i zakona teško pada jednostavna činjenica - Crna Gora je samostalna i slobodna država. Zato Opštinski odbor DPS Herceg Novi daje jednoglasnu podršku usvjenom zakonu, njegovoj hitnoj i punoj primjeni", dodaju u saopštenju.

Ističu da nikada mržnja prema Crnoj Gori, njenoj kulturi, tradiciji i istoriji nikome nije donijela dobro.

"Neće ni učesnicima večernjeg džoginga koji znaju da novac od zakupa na Rosama ili Kumboru, nije u Božjim rukama nego u nečijim džepovima. Plaćaju li se molerski radovi po Crnoj Gori tim novcem ili Božjom voljom? Postavlja li se bina u Herceg Novom novcem građana ili Božjom rukom?", pitaju se u OO DPS Hergen Novi.

Tvrde da su lokalni političari velikih nadanja i malih rezultata još jednom obmanuli građane, iznevjerili njihova očekivanja i potrošili veliki novac.

"Sve je jasnije da nacionalistička histerija ne može sakriti prostu činjenicu da naš grad zaostaje za svim susjednim opštinama, i da na patetičnim performansima koalicija koja vodi Herceg Novi kupuje vrijeme za pravdanje svojih grjehova, nesloge i promašaja u upravljanju gradom. Dobro je da vaša politička sudbina nije u Božjim, već u građanskim rukama", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније