Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

28. 01. 2020. 17:57 >> 18:00

NASTUPNE POSJETE

Ambasadori Laosa i Gane kod Darmanovića

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas u nastupne posjete novoimenovane ambasadore Narodne Demokratske Republike Laos Sithonga Čitnhothinha i Republike Gane Eudori Hildi Kuartej Korantengu.

Darmanovićje poželio ambasadoru Laosa uspješno stupanje na dužnost, navodeći da je uspostavljanje bliže saradnje sa državama azijskog kontinenta jedan od važnih aspekata crnogorske vanjske politike.

Na toj liniji, kako navode iz Ministarstva vanjskih poslova, sagovornici su ukazali  na potrebu intenziviranja političkih kontakata, kako kroz susrete na međunarodnim konferencijama, tako i kroz organizaciju posjeta najviših zvaničnika.

Čitnhothinha je kazao da će u fokusu njegovog mandata biti jačanje saradnje, posebno u oblasti turizma i poljoprivrede, ističući da investitorima iz obje države treba predstaviti potencijale za ulaganje.

Poželivši uspješnu diplomatsku misiju novoakreditovanoj ambasadorki Republike Gane, Darmanović je ukazao na mogućnosti za unapređenje saradnje dvije tradicionalno prijateljske države.

On je istakao spremnost da Crna Gora, u periodu koji slijedi, otvori diplomatsko-konzularno predstavništvo na afričkom kontinentu, u cilju zastupanja naših interesa i interesa naših državljana u tom dijelu svijeta. 

Ambasadorka Gane je izrazila uvjerenje da će tokom njene diplomatske misije biti intenzivirani odnosi između dvije prijateljske države na svim nivoima, sa fokusom na nove inicijative od obostranog interesa. Posebno je istakla značaj jačanja ekonomskih i diplomatskih veza, kao i konzularne saradnje.

Iz MVP-a navode da je obostrano ukazano na mogućnosti snaženja političkih kontakata na visokom i najvišem nivou, te istaknut značaj održavanja redovnih političkih konsultacija dva ministarstva vanjskih poslova, što se u praksi pokazuje kao odličan mehanizam za dijalog i saradnju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније