Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Radio HN/Radio Jadran ]

29. 01. 2020. 18:00 >> 19:04
1

NOVSKA SKUPŠTINA

Vlast bez dogovora, prijeti blokada

Ni danas se vladajuća kolicija u Herceg Novom nije dogovorila oko kandidata za novog predsjednika Skupštine.

Vremena imaju još do ponoći, a ako večeras, u nastavku sjednice od 19 časova, ne bude istaknut kandidat za predsjednika, Skuptina će biti u blokadi.

Riječ je o dubokoj krizi u vlasti smatraju u opozicionom DPS-u čiji odbornici ne prisustvuju večerašnjem nastavku sjednice, jer kako su obrazlozili na konferenciji za medije "neće da daju legitimitet interesnoj političkoj trgovini unutar vladajuće koalicije".

Hercegnovski DPS ne želi više da trpi poniženja vladajuće koalicije u Herceg Novom i neće učestvovati u večerašnjem nastavku sjendice Skupštine opštine. To je saopšteno na hitnom pressu Kluba odbornika DPS-a povodom evidentne krize u hercegnovskoj vlasti i dešavanja u Skupštini, koja dva dana nema predlog vladajuće koalicije za izbor predsjednika Skupštine.

Kako je kazala odbornica DPS-a Nevena Keković, žrtve su građani, a usljed neozbiljnosti onih koji upravljaju Opštinom doživljavaju velike neprijatnosti, oko odlaganja sjednica, ne samo DPS nego i građani i predstavnici medija. Jer, riječ je o čak 54 tačke dnevnog reda značajnih za razvoj grada, koje zbog nesuglasica u koaliciji, još nisu velikim dijelom došle na dnevni red.

Šef odborničkog kluba DPS-a Zoran Kovačević podsjetio je da je ovo treća Skupština sa istim dnevnim redom koja se odlaže besprizorno, zbog nepostojanja dogovora u koaliciji u Herceg Novom.

“U ovom trenutku su odbornici i građani taoci koalicije na vlasti u Herceg Novom. Na kolegijumu sam pokušao da budem konstruktivan i na neprimjeren način sam odbijen. U plenumu jedini učesnici koji su diskutovali o pitanjima bitnim za grad bili su odbornici DPS-a. U glavama predstavnika vlasti je jedino politička trgovina i ko će se kroz njih obezbijediti, dobiti fotelju i druge privilegije, što je neprimjereno za situaciju u kojoj se grad nalazi”, istakao je Kovačević.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније