Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 01. 2020. 13:59 >> 14:02

SNP

"Predsjedavajući sudija izmišljena funkcija"

Funkcija predsjedavajućeg sudije nije predviđena ni Ustavom, ni Zakonom o Ustavnom sudu, navode iz Sopcijalističke narodne partije Crne Gore (SNP).

"Koja je to praksa i da li je zakonito na ovakav način prekrajati sastav jedne od najvažnijih sudskih instanci u državi", pitaju iz te partije.

Ističu da se radi o "izmišljenoj funkciji".

"Još je problematičnije to što se cijela ova šarada dešava u izbornoj godini, nakon usvajanja spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, čiju bi usklađenost sa najvišim pravnim aktom trebalo da ocjenjuje upravo Ustavni sud. Takođe, Ustavni sud je poslednja instanca pred kojom građani mogu braniti svoja prava, prije nego što se obrate Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, koji je, kao što je poznato, zatrpan predstavkama iz Crne Gore", navode iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније