Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M. ]

30. 01. 2020. 17:27 >> 17:26

DPS HN

"Samardžić iznuđeno rješenje"

Imenovanje novog predsjednika Skupštine opštine Herceg Novi Nikole Samardžića, u foto-finišu, kasno u noć, par sati prije isticanja zakonom predviđenog roka, najbolje pokazuje lažnu dosljednost, iskrenost i saradnju između političkih partija koje vrše vlast, navodi se u saopštenju DPS-a.

"Gospodin Samardžić u dosadašnjem radu lokalnog parlamenta nije pokazao inicijativu oko bilo kog pitanja, a njegove kvalifikacije i dosadašnje radno iskustvo ipak ne priliče poziciji predsjednika Skupštine opštine. Znamo da je i sam svjestan da je iznuđeno rješenje koje treba da zakrpi ogromne razlike u političkim stavovima koalicije", istakli su u DPS-u.

A kako će funkcionisati lokalna vlast, ističu u DPS-u, nije teško zamisliti. Kako kažu, dovoljno je podsjetiti se izjava Demokrata koji su isticali da osjećaju "tjeskobu, mučninu i neodoljiv nagon za povraćanjem" kada se obraćaju DF-u.

"Zato i pored potpisanog koalicionog sporazuma ne čudi da su izbacili DF sa svih ključnih pozicija i prigrabili ih samo za sebe. Čudi samo upornost DF da ostane u lokalnoj vlasti nakon gubitka pozicije koja potpisanim sporazmom pripada njima", navodi se u saopštenju.

Oni navode da ne čudi odsustvo SDP sa sjednice lokalnog parlamenta, jer kako da učestvuju u glasanju kada ih je DF u Skupštini Crne Gora nazvao "fašistima". Čudi samo kako mogu biti u koaliciji sa, kako kažu u DPS-u, partijama koje cijepaju Ustav i ne priznaju Crnu Goru. 

"Ne čudi ni ćutanje lokalnog SNP, jer njima najviše odgovara nesloga DF i Demokrata. Možda ćutanjem, onako iz sjenke, zakače još neku poziciju sa koje će građane Herceg Novog ubjeđivati kako je 15 godina njihove vlasti donijelo ekonomski preporod. Ipak, najviše čudi mlaka i bezbojna borba Novske liste. Nakon što su razigrane delije čak i javno predstavile svog kandidata, ćuteći i pognute glave povukoše se na crtu. Kapituliraše delije! A taman su se ponadale da će uspjeti da dobiju makar jednu poziciju dostojnu broju mandata koji su, političkom manipulacijom nakon izbora uvećali za jedan. Možemo zamisliti razočarenje pristalica Novske liste2, ističu u toj partiji.

DPS Herceg Novi nastaviće da ukazuje na sve, kako su naveli u saopštenju, obmane lokalne vlasti i nestručno vršenje javnih poslova.

"Nastavićemo i da konstruktivno rješavamo probleme od interesa za sve građane. A upravo građanima, kao i uvijek, prepuštamo mudrost da zaključe ko zaista može najviše doprinijeti prosperitetu Herceg Novog i svih njegovih stanovnika", ističe se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније