Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

03. 02. 2020. 10:56 >> 10:54
3

OO DPS BUDVA

Inicijativa nezakonita, potpisi moguće falsifikovani

Pokušaj donošenja deklaracije za poništenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Skupštini Opštine Budva predstavlja klasičnu zloupotrebu lokalnih institucija, ocijenili su iz OO DPS tog grada.

"O ovakvim zakonima se raspravlja, i oni se donose u Skupštini Crne Gore, što bi trebalo da znaju i predstavnici Demokratskog Fronta i Demokrata, glavnih organizatora ove ujdurme, koji zloupotrebljavajući pitanje crkve zapravo pokušavaju da poprave svoje konstantno opadajuće rejtinge", navodi se u saopštenju budvanskog DPS-a.

Pored, kako su kazali, nedozvoljene politizacije i pokušaja profitiranja na ovoj temi, OO DPS je konstatovao da je inicijativa i formalno sporna, odnosno da potpisi građana koji je prate nijesu verifikovani od strane MUP-a.

"Među potpisnicima ima stranaca, djece, ljudi koji nemaju prebivalište u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Tim povodom predsjednik OO DPS Budva Predrag Jelušić zatražio je da budvanski parlament pribavi potvrdu MUP-a kojom bi se utvrdilo da spisak sadrži potpise građana koji su upisani u birački spisak sa posljednjih izbora.

"Kako do danas, nijesmo dobili odgovor od Skupštine opštine Budva, opravdano sumnjamo da je ova nezakonita politička ujdurma, u formi nekakvog poništenja Zakona o vjeroispovijesti, inicirana falsifikatima, što predstavlja krivično djelo", zaključuju iz budvanskog DPS-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније