Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

06. 02. 2020. 13:13   >>  13:13 2

VUKSANOVIĆ PORUČILA

Neophodni dijalog i konsenzus

Dijalog, konsenzus i međusobna tolerancija prijeko su potrebni crnogorskom društvu, saopštila je predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović, i poručila da će se ta stranka naknadno izjasniti o pozivu premijera Duška Markovića na dijalog.

Vuksanović je potvrdila da je dobila poziv Markovića, koji je pozvao sve relevantne političke i društvene činioce na dijalog o pitanjima koja će, kako je rekao, pomoći da se prevaziđu podjele i nađe zajednički imenitelj u interesu građana i evropske perspektive države.

"SDP je dobila poziv Markovića, zauzećemo stav i javnost će biti blagovrmeneo obaviještena kao i premijer", kazala je Vuksanović na konferenciji za novinare u Skupštini Crne Gore.

On je rekla da je SDP kao demokratska i evropska partija uvijek bila i ostala privržena dijalogu.

"Tako će biti i ovog puta, naravno ukoliko procijenimo da postoji ozbiljan politička namjera da se u izbornoj godini dijalogom riješe krupni politički i institucionalni problemi u društvu", navela je Vuksanović.

Ona je kazala da SDP podržava nedavnu izjavu ambasadora Evropske unije Aiva Orava da su dijalog i konsenzus prave evropske vrijednosti.

"Smatramo da su dijalog, konsenzus i međusobna tolerancija nešto što je prijeko potrebno ovom društvu i borićemo se da do toga dođe", rekla je Vuksanović.

Ona je kazala da vjeruje u dijalog jer samo na taj način neki problemi mogu da se riješe.

Vuksanović je navela da se problemi ne mogu rješavati monologom.

"Nije dovoljno samo pismo, dovoljno je da se okupimo oko zajedničkih interesa a to je međusobno uvažavanje, tolerancija i konsenzus oko svih značajnih pitanja koji će imati za cilj da riješe ovu političku i institucionalnu krizu koja trenutno postoji u Crnoj Gori", kazala je Vuksanović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније