Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M. ]

06. 02. 2020. 18:12 >> 18:08
8

SD

"Izjava Lončara šovinistička"

Izjavom ministra zdravlja u Vladi Srbije, Zlatibora Lončara, da se trudi da se u tamošnjem zdravstvu ne zapošljavaju Crnogorci koji, između ostalog, nijesu naučili da govore srpskim jezikom, nastavljeno je takmičenje u omalovažavanju Crnogoraca i Crne Gore, kazao je portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević.

"Nastavljaju se neprimjerene izjave ministara Vlade Srbije. Nakon dokazanih neistina o otpuštanju sa posla brata šefa obezbjeđenja ministra u Vladi Srbije, izjave ministra za rubriku vjerovali ili ne da je “žrtva velikocrnogorske agresije na Srbiju”, manipulativne teze o popisu i navodnoj ugroženosti kada je u pitanju broj Srba u Crnoj Gori i to pri činjenici da je između dva popisa drastično opao broj Crnogoraca u Srbiji, za razliku od situacije u našoj zemlji gdje je između dva popisa značajno porastao broj Srba, sada imamo i šovinističku izjavu ministra zdravlja koji se trudi da se u zdravstvu Srbije ne zapošljavaju Crnogorci koji, između ostalog, nijesu naučili srpski da pričaju", naveo je Zirojević.

Zirojević ističe da bez obzira na to što intelektualci i drugi slobodni ljudi iz Srbije dobronamjerno skreću pažnju o suludosti anticivilizacijskih izjava ministara i izlizanih teza i igranja na kartu vječite žrtve naroda kojem oni pripadaju, nastavlja se takmičenje u omaložavanju Crnogoraca i Crne Gore.

"Naravno, svakom i laiku je jasna namjera određenih važnih, manje važnih i nevažnih političkih subjekata i njihovih glasnogovornika iz nama susjedne i prijateljske Srbije da, atakujući na Crnu Goru, obezbijede sebi po neki procenat podrške u biračkom tijelu. Sigurni smo da je uticaj takvih promašenih ideologija u emancipovanoj Crnoj Gori minoran, jer smo uvijek uspijevali da sačuvamo multivjerski i multinacionalni sklad uprkos konstantnim pokušajima da se taj naš najvredniji temelj uruši i iz spoljašnjosti, ali nažalost i iz unutrašnjosti Crne Gore. Tako će biti i ovog puta jer je samosvjesna Crna Gora jača od bilo kakve palanačke ideologije", navodi se u saopštenju.

Na kraju, Lončaru SD poručuje da se bavi izazovima u svom resoru u svojoj zemlji.

"Ne treba ni on, ni drugi članovi Vlade Srbije da „brinu“, jer u građanskoj Crnoj Gori ima mjesta za sve narode koji u njoj žive, i za Crnogorce, Srbe, Bošnjake, Muslimane, Albance, Hrvate i sve ostale i svi oni, što se Socijaldemokrata tiče, trebaju da imaju ista prava, bez obzira, između ostalog, i na jezik kojim govore," Zaključuju u SD-u.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније