Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M. ]

07. 02. 2020. 15:25   >>  15:25

HUSOVIĆ SA VARHELJIJEM

CG uz pomoć EU do konačnog cilja

Crna Gora je svjesna svojih obaveza u procesu pristupanja EU, ali i svi politički i društveni akteri na javnoj sceni moraju dati doprinos u ispunjeju obaveza i uz pomoć partnera iz EU sve će rezultirati ostvarenjem konačnog cilja, saopštio je potpredsjednik Vlade Rafet Husović nakon sastanka sa evropskim komesarom Oliverom Varheljijem.

Husović je razgovarao sa evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku Oliverom Varheljijem neposredno nakon njegovog dolaska u Podgoricu.

Husović je poželio dobrodošlicu komesaru Verheljiju uz očekivanje da će njegova posjeta dati novi inpuls aktivnostima pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

"Država Crna Gora je svjesna svojih obaveza u procesu pristupanja EU i svih otvorenih pitanja kojima se moramo pozabaviti u narednom periodu. Smatram da svi politički i društveni akteri na javnoj sceni moraju dati dodatni doprinos i napor u ispunjeju obaveza i da će sve to uz pomoć partnera iz EU rezultirati ostvarenjem konačnog cilja, a to je pristupanje Crne Gore zajednici najrazvijenih zemalja u Evropi. Ovdje moram naglasiti da i dalje postoje odrđene snage u Crnoj Gori, kao i van nje, koje uporno opstrujiraju ove procese, a naročito nakon učlanjenja Crne Gore u NATO alijansu,“ kazao je Husović.

Komesar Varhelji je istakao da je njegova posjeta pravi signal da EU želi da zajednički radi sa Crnom Gorom u procesu njenog pristupanja.

"Poznat je moj stav, da će učineti sve da bar jedna država pristupi Evropskoj uniji tokom njegovog mandata. Danas sam tu da prenesem tu poruku, da želimo da sarađujemo ali i da to znači puno više rada i zalaganja u ispunjenju obaveza,“ istakao je Varhelji.

Sagovornici su se saglasali da je potreban ozbiljan dijalog unutar institucija države Crne Gore kako bi se prevazišla trenutna situacija i kako bi Crna Gora što prije nastavila svoj evropski put.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније