Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan ]

10. 02. 2020. 06:55   >>  16:02 30

KONJEVIĆ UVJEREN

Ne postoji šansa da se opozicija ujedini

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević kazao je da je ta partija uvijek bila i biće za dijalog, ali da u ujedinjenu opoziciju ne vjeruje i da na to ne treba trošiti vrijeme.

Istakao je da u izbornoj godini i opcija bojkota svih izbora postoji kao opcija, ali da to treba da bude posljednja solucija i da prije bojkota prednost treba dati dijalogu.

"Ne postoji šansa, a ni potreba, za ujedinjenje opozicije. Kako mislite da partija građanske i evropske orijentacije može da dijeli političke vrijednosti onih koji pozivaju ratne drugove iz devedesetih i koji smatraju da pojedini poslanici samo zato što su druge vjere ili nacije ne mogu da glasaju za pojedine zakone? Šta je to demokratija poziv na mir i stabilnost ili nešto drugo? Kako građanska i evropska partija može da se ujedini sa onima koji šalju poruke da će zapaliti Skupštinu? Na takve poruke prostruji vam slike fašizma, a ne normalne evropske politike", rekao je Konjević za Dan.

Ta retorika i politika, kako je rekao, ne može imati ništa zajedničko sa građanskim i evropskim poimanjem politike.

"Tako da ne vjerujem da će biti ujedinjenja opozicije, barem ne onih građanskih snaga sa ovakvim politikama", kazao je Konjević.

On je istakao da je u sređenim demokratskim društvima pitanje izbornih uslova i ambijenta pitanje dostignute političke kulture i demokratskog razvoja države, te da je u tim društvima praksa da se pravila ne mijenjaju u godini izbora, za razliku od Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније