Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda ]

10. 02. 2020. 07:17 >> 07:16
10

NURKOVIĆ SAOPŠTIO

Vjerujem u dijalog vlasti i Mitropolije

Vjerujem da će, u vezi Zakona o slobodi vjeroispovijesti, doći do dijaloga vlasti i Mitropolicije crnogorsko-primorske i zaključenja temeljnog ugovora koji će definisati odnos ove vjerske zajednice i države, rekao je u intervjuu za Pobjedu potpredsjednik Bošnjačke stranke Osman Nurković.

“Vlada je na to spremna, isto onako kako je uradila i sa drugim vjerskim zajednicama, koje su registrovane u Crnoj Gori”, naveo je Nurković.

Komentarišući dešavanja nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Nurković je rekao da je BS od starta pozivala na dijalog na ovu temu.

"Smatramo da se jedino dogovorom i kompromisom može doći do rješenja, prihvatljivog za sve. Crna Gora je nezavisna država, koja ima uređene institucije. Smatram, da svi moramo pokazati da poštujemo ovu državu, jer druge nemamo. Pravo je svakog pojedinca hoće li Crnu Goru voljeti ili ne, ali je svi moramo poštovati i čuvati. Pozdravljam stav crkve, koja poziva na smirivanje tenzija. Uostalom, drugačije poruke ne bi trebalo ni da se čuju od strane vjerskih zajednica. Ubijeđen sam da u Crnoj Gori ima znanja, volje i razumijevanja, da se ovakvi i slični problemi i nesuglasice, rješavaju kroz dijalog", rekao je on.

On podsjeća da na dijalog i razgovor u kontinuitetu pozivaju i premijer Duško Marković i potpredsjednik Zoran Pažin.

"Zaista smatram i vjerujem da će do toga doći, da će država sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom zaključiti Temeljni ugovor, koji će definisati odnos ove vjerske zajednice i države. Vlada je na to spremna, isto onako kako je uradila i sa drugim vjerskim zajednicama, koje su registrovane u Crnoj Gori", kaže Nurković.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније