Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

10. 02. 2020. 11:56 >> 11:55
21

LIBERALNA PARTIJA

Litijama ograničavaju prava i slobodu kretanja

Liberalna partija (LP) ukazala je na, kako kažu, kršenje ljudskih prava i sloboda tokom litija koje se organizuju četvrtkom i nedjeljom u crnogorskim gradovima.

 

"Liberalna partija ukazuje na veliko kršenje ljudskih prava i sloboda za vrijeme vjerskih obreda u organizaciji SPC u Crnoj Gori, kada se satima blokiraju vitalne saobraćajnice i bulevari gotovo svakodnevno, kako u primorskom, tako i u središnjem i sjevernom dijelu države i ugrožavaju osnovne slobode kretanja naših građana i gostiju", istakli su iz LP-a.

Podskećaju da je ograničenje slobode kretanje, po crnogorskom Ustavu, moguće za vrijeme proglašenog ratnog ili vanrednog stanja.

"Krše se i mnogi zakoni i Deklaracije u oblasti ljudskih prava i sloboda, a veoma brine potpuna nemoć i ćutanje državnih institucija, posebno Uprave policije, državnog tužilaštva, ombudsmana, Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Veoma brine i šutnja političkih partija i nevladinog sektora koji ne reaguju na blokade vitalnih crnogorskih saobraćajnica i bulevara, a posebno Vlade koja mora građanima da obezbijedi sigurnost, slobodu kretanja i život dostojan čovjeka", kazali su iz LP-a.

Sve je ovo, kako ističu, već viđeno u manjoj mjeri od gotovo istih protagonista u izbornoj 2016. godini, "kada je mjesecima bila blokirana glavna saobraćajnica u Podgorici, Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, i na njemu izgrađeno šatorsko naselje".

"Slično se ponavlja i u izbornoj 2020. godini. Liberalna partija u potpunosti podržava pravo mirnog okupljanja, shodno Zakonu, na mjestu koje ne ugrožava slobodu kretanja ostalih građana Crne Gore i gostiju, apelujemo na SPC da Crnoj Gori omogući normalan život u kontinuitetu, a zahtijevamo od državnih institucija da konačno počnu da rade svoj posao. Poznato je da 'Crnogorci ne ljube lance', a kada nam je ugroženo jedno od osnovnih ljudskih pravo, sloboda kretanja i sve ostale slobode su ugrožene", istakli su liberali.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније