Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M. ]

10. 02. 2020. 20:00 >> 19:58
8

DIVANOVIĆ

Koalicija "Ne damo svetinje" osuđena na propast

Medijska najava opozicione koalicije “Ne damo svetinje” je očekivan i poznat scenario, a neko bi taj scenario nazvao “koalicija sve ili ništa”, dok u realnosti predstavlja pojas za spašavanje “davljeničkoj” politici opozicije, saopštio je poslanik DPS-a Nikola Divanović.

Kako kaže, ovaj politički manevar, zaogrnut barjakom „duhovnosti“, posljednje je utočište destruktivnih opozicionih partija pred još jedan izborni brodolom na redovnim parlamentarnim izborima

“Već sedmicama opozicionari sami razotkrivaju političku suštinu „litija“, jasno i nedvosmisleno saopštavajući da je riječ o protestima protiv vlasti, a ne nikako o „odbrani svetinja“. Za to vrijeme, SPC stidljivo pokušava da se „odbrani“ od takvog razotkrivanja, dajući time zapravo blagoslov opoziciji da „litije“ politički legitimiše. Jedino na što SPC nije računala je opoziciona destrukcija prema svemu, pa čak i jednih prema drugima, što je siguran recept za propast njihove zajedničke ideje o uništenju Crne Gore. Njihovo manipulisanje vjerskim osjećanjima građana ni u ovom slučaju nije presedan, čime nedvosmisleno priznaju da su kao politički lideri bespomoćni i bez pravih političkih argumenata”, navodi on.

Nadalje ističe da će najveći gubitnik u priči o „Ne damo svetinje“, kao i u njihovoj igranci sa poglavarima SPC, biti isključivo Mitropolija crnogorsko-primorska.

“Ne postoji niko na svijetu, ko je imao posla sa DF družinom, a da je ostvario i najmanju pobjedu. Šta više suprotno: decenije gubitničkog staža, uvjeravaju nas da nije problem u formi nego suštini. Odnosno, ma kojim imenom sevali, od “Mi ili on“ do “Ne damo svetinje” – njihova destruktivna politika davno je poražena. Zato će u finalnoj političkoj utakmici, na jesen, pod bilo kojim nazivom koalicije nastupali – ubjedljivo izgubiti. Ne vrijedi im što se drže o svešteničke mantije, ne može se pobijediti suverena, građanska, demokratska, multietnička i ekonomski razvijena Crna Gora”, poručuje Divanović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније