Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

10. 02. 2020. 21:21   >>  21:25 5

REAKCIJA NA ODLUKU SAEM-A

DF: Mogu se očekivati nove zabrane i represije

Odluka režimskog Savjeta Agencije za elektronske medije (SAEM) da na tri mjeseca ograniči reemitovanje pojedinih programskih sadržaja koji se emituju u okviru televizijskih programa "TV Happy" i "TV Pink M" iz Srbije, nije neočekivana, jer ona oslikava dramatično tešku situaciju u kojoj se nalazi crnogorska vlast, suočena sa stotinama hiljada ljudi koji na litijama brane svetinje SPC, saopštio je Demokratski front (DF).

"Zato Milo Đukanović u očaju pribjegava već poznatim metodama obračuna sa svima za koga procijeni da ga može ugroziti. DPS se raspada, članstvo im masovno okreće leđa, šef se nalazi u stanju ludila i straha i sve to proizvodi nervozne i ekstremne reakcije koje, ipak, ne mogu spriječiti ono što je neminovno, jer Crna Gora decenijama čeka da se oslobodi tiranije", kazali su iz DF-a.

Kako se navodi u saopštenju SAEM-a, razlog za tu odluku su programi u kojima se promoviše mržnja, netrpeljivost i diskriminacija prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti.

"Moramo takođe skrenuti pažnju na dvoličnost i prevarantski karakter ove vlasti. Naime, poznato je da su mediji iz Srbije, kojima sada prijeti zabrana, bili udarne igle Mila Đukanovića i njegove politike, a da su služile za najbrutalniji obračun sa DF. Neki od ovih medija bili su čak i dio montaže lažnog državnog udara. Dakle, godinama su informativni programi tih medija, koje je kontrolisao Beba Popović, bili najžešća propaganda DPS. Naravno, i zbog toga što DPS u Crnoj Gori nije mogao pronaći tako jako medijsko oružje, posebno zbog činjenice što RTCG i još neke režimske medije ne prati gotovo niko u našoj zemlji", kažu u DF-u.

Kako su naveli, evidentno je da se vlasti bliži kraj i leđa su im okrenuli mnogi dojučerašnji saveznici, "posebno oni koji ne žele da budu dio projekta otimanja svetinja od SPC".

"Sudeći po stanju u kome se nalazi Milo Đukanović, narednih dana se mogu očekivati nove zabrane i represije", poručuju iz DF-a.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније