Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Beta [ Objavio: O.Z. ]

10. 02. 2020. 21:32 >> 21:33
9

SELAKOVIĆ

"Nema nikakvog napada Srbije na Crnu Goru"

Generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da ne postoji nikakav orkestriran niti dirigovan napad države Srbije na državu Crnu Goru, navodeći da Srbija priznaje Crnu Goru kao suverenu i nezavisnu.

"Srbija se trudi i želja joj je da razvija najbolje moguće odnose sa njom. Međutim, očito postoji ozbiljan broj problema u statusu srpskog naroda u Crnoj Gori, donošenjem Zakona o vjerskim slobodama ta situacija je još samo uzavrelija", rekao je Selaković za Radio televiziju Vojvodine.

On je rekao da pomoć u zaštiti srpskog naroda i pravoslavne crkve u Crnoj Gori, o čemu je bilo riječi iz vrha srpskih vlasti, može podrazumijevati svaku vrstu stručne i pravne pomoći, skretanje pažnje u diplomatskim aktivnostima.

Prema njegovim riječima, "ono što se radi, radi se u granicama šta je prihvatiljivo za djelovanje jedne suverene države prema drugoj suverenoj državi".

"Ustavna je obaveza Srbije da kao matična država srpskog naroda vodi brigu o Srbima van granica države", rekao je Selaković.

Prema riječima Selakovića, mitropolit SPC Amfilohije "nesporno posjeduje ozbiljan duhovni autoritet među pravoslavnim življem u Crnoj Gori".

Na pitanje da li će se Aleksandar Vučić i Milo Đukanović sastati u Beogradu ili Podgorici, a ne samo van ovih država, Selaković je rekao da je za to potrebno da se dva predsjednika usaglase.

"Ne možete naći zemlju u kojoj Vučić nije bio, da li kao predsjednik države ili Vlade u zvaničnoj posjeti, jedina u kojoj nije bio je Crna Gora. Naravno da to ima veze i sa statusom i pravima našeg naroda i predsjednik Vučić je o tome otvoreno govorio", rekao je Selaković.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније