Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 02. 2020. 11:54 >> 11:54
26

MILOJKO PANTIĆ

"Crna Gora pobijediti mora"

Crna Gora pobijediti mora, koji se u specijalnom ratu protiv te nezavisne i suverene države vodi i spolja i iznutra, poruka je dugogodišnjeg srpskog novinara Milojka Pantića.

Crna Gora, kako je rekao, pobijediti mora i zbog sporta na ovim prostorima.

U video poruci objavljenom na YouTube-u Pantić kaže da Srpska pravoslavna crkva (SPC) nedjeljama na litijama i molebanima, okuplja vjernike koji demonstriraju zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Zbog tih litija i molebana čak nije održana ni košarkaška utakmica, derbi regionalne ABA lige Budućnost-Crvena zvezda. I svaki put poslije takvih demostracija, u gradovima Crne Gore osvanu poruke koje nemaju veze sa hrišćanskom vjerom i pravoslavljem, a koje otkrivaju pozadinu crkvenih protesta. Grafiti na kojima piše 'Ovo je Srbija' ili 'Smrt Crnogorcima' samo potvrđuju ono što mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović često ističe. Crnu Goru je po njemu stvorila SPC i to je srpska država, a Crnogorce kao naciju izmislio je komunistički vođa Broz", navodi Pantić.

On je pitao i šta bi bila reakcija da se u Beogradu pojave grafiti "Smrt Srbima" ili "Srbe na vrbe", kao što se ispisuje u Podgorici "Smrt Crnogorcima".

"Jasno je kao dan da se u Crnoj Gori ne brane nikave svetinje, već se vodi specijalni rat da bi se ta nezavisna država zajedno sa Srbijom pretvorila u pravoslavnu džamahiriju. I zato u tom ratu i za dobro Srbije i za dobro sporta na ovim prostorima Crna Gora pobijediti mora", poruka je Pantića.

 

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније