Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Beta ]

11. 02. 2020. 12:47 >> 17:52
8

SLUŽENA LITURGIJA

Vulin u CG povodom 20 godina od ubistva Pavla Bulatovića

Članovi delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije (VS), predvođeni ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom, prisustvovali su liturgiji u manastiru Kostrikovača u Rovcima kod Kolašina, povodom 20 godina od ubistva ministra odbrane SR Jugoslavije Pavla Bulatovića.

Kako je objavljeno na sajtu srpskog Ministarstva odbrane, liturgiju je služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a prisustvovali su članovi porodice Pavla Bulatovića, poslanici Demokratskog fronta (DF) i Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP) i građani.

Delegacija je položila vijenac kod spomenika Pavlu Bulatoviću.

Prisustvovao je i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

U Crnoj Gori je problem sve što je srpsko, ocijenio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, povodom zabrane oficirima iz njegove pratnje da u Crnu Goru uđu u uniformama.

Vulin je danas predvodio delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koja je u Rovcima kod Kolašina položila vijenac na spomenik Pavlu Bulatoviću, ministru odbrane SR Jugoslavije, ubijenom prije 20 godina u Beogradu.

Crnogorski ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović kazao je ranije danas da je delegaciji Srbije, koju je predvodio Vulin, dozvoljeno da uđe u Crnu Goru, i da se vojne uniforme koriste samo prilikom posjete spomenicima od državnog značaja.

On je, komentarišući izjavu Darmanovića, kazao da je srpsko Ministarstvo odbrane još u petak od nadležnog crnogorskog ministarstva tražilo odgovarajuću dozvolu.

Kako je naveo, u ponedeljak, oko 14 sati i 30 minuta, rečeno im je da je sve u redu i da će biti onako kako su tražili.

„Mi smo tražili od nadležnog ministarstva Crne Gore da da odgovarajuću dozvolu našoj delegaciji, tražili smo to još u petak, a u ponedjeljak, negdje oko 14.30 nam je rečeno da je sve u redu i da će biti onako kako smo tražili. A onda su negdje oko 21.30 pozvali našeg ambasadora da mu kažu da sve može, ali da baš uniforma ne može. I na pitanje našeg ambasadora zašto, dali su odgovor da tako kaže Ministarstvo kulture. Evo, drago mi je da smo saznali zašta služi Ministarstvo kulture u Crnoj Gori i saznali smo da je, izgleda, sve što je srpsko ovdje problem – da zabranjuje srpsku uniformu," kazao je Vulin.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније