Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Dan ]

12. 02. 2020. 07:09 >> 16:22
13

NEZAVISNI POSLANIK

Neđeljko Rudović pristupio Demosu

Nezavisni poslanik Neđeljko Rudović pridružiće se Demosu Miodraga Lekića, piše Dan.

Rudović sa Lekićem blisko sarađuje od oktobra 2018, od kada zajedno djeluju u istom poslaničkom klubu u Skupštini Crne Gore.

Rudović, jedan od osnivača i nekadašnji potpredsjednik Građanskog pokreta URA, kazao je Danu da sa Lekićem dijeli prije svega političke ciljeve, ali i politički i ljudski svjetonazor.

“Prije svega, saglasni smo da u politici, kao i u životu, nije sve dozvoljeno i da vizija drugačije i bolje Crne Gore podrazumijeva nepokolebljivost u ostvarivanju cilja i ozbiljnost u argumentaciji. Meni je jednako važan nesporan zajednički stav da je demontiranje postojećeg sistema i istinsko okretanje vrijednostima evropskih demokratija uslov za napredak crnogorskog društva i za jačanje države Crne Gore, kao zajedničke i jedine kuće svih nas, kako god se nacionalno pisali”, kazao je Rudović.

Rudović je u poslaničke klupe prvi put ušao 2016. godine i to iz Građanskog pokreta URA, partije koja je tada bila u Koaliciji Ključ, koju su još činili i Socijalistička narodna partija (SNP) i Demos.

Velika koalicija Ključ je na parlamentarnim izborima u oktobru 2016. godine osvojila devet mandata.

Nosilac liste tada je bio Miodrag Lekić, pa ne čudi što se Rudović u susret ovogodišnjim parlamentarnim izborima, koji se očekuju na jesen, vratio jednoj od te tri strukture.

Dvije godine kasnije, u julu 2018, Rudović je napustio GP URA zbog, kako je tada naveo, neslaganja sa politikom koju je u tom trenutku vodilo rukovodstvo te partije.

Kako je URA u tom periodu bojkotovala parlament, a Rudović bio protiv takve odluke, smatrajući da je bojkot besmislen, nastavio je da u Skupštini Crne Gore djeluje kao nezavisni poslanik.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније