Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ RTS, objavila J.B.Č. ]

12. 02. 2020. 09:49   >>  09:48 34

VULIN

Zašto vlasti u CG imaju problem kad dolazi neko iz Srbije

Vrlo je zanimljivo da oni imaju problem što dolazi neko iz Srbije. Mi smo susjedne zemlje, šta je loše u tome, upitao je Srpski ministar odbrane, Aleksandar Vulin na RTS-u.

Srpski ministar odbrane, Aleksanar Vulin, rekao je za RTS da je Srbija sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem na čelu jedini garant mira u regionu. Istakao je da Srbi u Crnoj Gori nemaju pravo na jezik, pismo, ni da se mole u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Vulin je, gostujući u Dnevniku RTS-a istakao da on nije kritičar Crne Gore, kako ga često nazivaju, već kritičar vlasti koja pokušava da otme hramove i manastrie Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Vulin je juče posjetio grob bivšeg ministra odbrane SRJ Pavla Bulatovića, 20 godina od njegovog ubistva. Međutim, delegaciji Srbije je zabranjeno da uđe u uniformama.

On je rekao da to nije očekivao i istakao da nije bio u privatnoj posjeti, već je došao u ime Ministarstva odbrane.

"Vrlo je zanimljivo da oni imaju problem što dolazi neko iz Srbije. Mi smo susjedne zemlje, šta je loše u tome", upitao je Vulin.

Naveo je da se mitropolit Amfilohije zahvalio srpskoj delegaciji, ali da je dodao da je sramotno što ministar odbrane Crne Gore nije došao da oda poštu Bulatoviću.

Povodom zabrane ulaska u uniformama, Vulin je rekao da je delegacija Srbije sve do ponedjeljka u pola tri popodne imala apsolutnu dozvolu crnogorskih vlasti, ali da su oni o 21.30 pozvali srpskog ambasadora da mu saopšte promijenjenu odluku.

"Učinili su sve da bismo mi rekli da nećemo da dođemo", rekao je Vulin.

Ističe i da je, kada je Aleksandar Vučić želio da obiđe Srbe u Crnoj Gori, odmah došlo do gunđanja i navoda kako je to miješanje u unutrašnje stvari drge države.

Vulin je rekao da je u Srbiju svako dobrodošao da obiđe sunarodnike i vidi kako se prema njima odnosi.

Srpski ministar odbrane je rekao da je prema zvaničnoj statistici Srba u Crnoj Gori oko 25 odsto a samo ih je pet odsto zaposleno u javnim službama. Kaže da oni nemaju pravo na pismo, jezik, ni elementarno pravo da se mole u Srpkoj pravoslavnoj crkvi.

Kako je rekao, sve što se desi u Hrvatskoj, par godina kasnje se desi i u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари34

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније