Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

12. 02. 2020. 12:40 >> 12:45
3

LAKIĆEVIĆ KOLAŠINCIMA

"Ne dozvolite da vas zavode političkim interesima"

Odbornik DPS-a u Skupštini opštine Kolašin Nikola Lakićević apeluje na svoje sugrađane da ne dozvole da budu izmanipulisani, da dostojno kao i do sada praktikuju vjeru na mjestima predviđenim za to, a ne da ih zavode političkim interesima oni koji ih pozivaju na ulice i trgove.

“Poštujući vjerski osjećaj svakog građanina i ne željeći da utičem na slobodno izražavanje vjerskih ubjeđenja svakog pojedinca, kao mlad čovjek koji se bori da crnogorsko društvo usvaja standarde modernih evropskih civilizacija, zgrožen sam vandalskim činom skrnavljenja kulturno istorijskih spomenika i tradicije naše države, koji prethodnih dana postaju sastavni dio velikosrpskog folklora u Crnoj Gori”, saopštio je Lakićević.

Osudio je devastaciju Kolašina crtanjem trobojki na javnim površinama, fasadama ustanova i drugih objekata, kao i na ogradama mostova.

“Jednako sam zapanjen fašističkim ispadima, koji se ogledaju u natpisima na javnim površinama, kojima se poziva na smrt crnogorske nacije, a sve pod plaštom zaštite vjere i promocije velikosrpstva u Crnoj Gori”, kaže odbornik DPS-a u lokalnom parlamentu.

Smatra da učestali ispadi, kako je naveo, samo prave nemjerljivu štetu Srbima, koji su neodvojivi dio Crne Gore.

“Apelujem na građane Kolašina da ne dozvole da budu izmanipulisani, da dostojno kao i do sada praktikuju vjeru na mjestima predviđenim za to, a ne da ih zavode političkim interesima oni koji ih pozivaju na ulice i trgove. A organizatorima i izvršiocima farbanja predlažemo da svoj klero-nacionalizam izražavaju devastacijom svojih nekretnina, a ne javnih površina ili farbanjem svoje građevinske mehanizacije, pa će građanima Kolašina mnoge stvari biti jasnije”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније