Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

12. 02. 2020. 18:32 >> 18:33
11

DPS GLAVNOG GRADA

"Mandić bi da litije pretvori u šatorsko naselje"

Demokratski front sebe vidi kao političko krilo crkvenih protesta, pa sugerišu Mitropoliji crnogorsko primorskoj da oroči litije, a da ih u kasnijoj fazi transformiše u šatorsko crkveno naselje, navodi se u reagovanju podgoričkog Odbora DPS-a.

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić, gostujući u emisiji srpske televizije O2 kazao je da građani koji protestuju protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti treba da saopšte koji je to dan do kada će čekati da se Zakon povuče.

U DPS-u navode da opravdano sumnjaju da se jedan od lidera DF-a Andrija Mandić odselio iz Crne Gore, jer ga, kako dodaju, nigdje nema sem na regionalnim televizijama, sa čijih se programa ne skida. 

“Zauzet silnim medijskim aktivnostima, u pokušaju da crkvene proteste veže za svoj lik i djelo, a ponajviše za svoj Demokratski front, Mandić juče nije ni za Vulina imao vremena. Iako je bilo za očekivati da će pokazati zahvalnost, ako ništa drugo bar zbog one spomen medalje za podvige sa kraja prošlog vijeka”, poručuju iz Odbora DPS-a Glavnog grada.

Očigledno je, kako navode u DPS-u, da Mandić ima važnija posla.

“Osim što, na svojoj beogradskoj medijskoj turneji, namjerno pogrešno tumači Zakon o slobodi vjeroispovjesti, on ne preskače svaki put da spomene zasluge Demokratskog fronta za početak protesta. Na taj način poručuje crkvi da je upravo Front taj koji je inicirao pobunu”, poručuju iz OO DPS Podgorica.

Kažu da je Mandića nedavno Episkopski savjet opomenuo da ne politizuje proteste.

Ističu da Mandić upravo u najnovijem medijskom uratku, otkriva novu strategiju DF.

“Tom strategijom, kojom bi se ucijenila i paralisala država, a život u Podgorici postao nemoguć. DF koji sebe očigledno vidi kao političko krilo crkvenih protesta to sugeriše Mitropoliji da oroči litije, a da ih u kasnijoj fazi transformiše u šatorsko crkveno naselje”, poručuju iz podgoričkog DPS-a.

Podsjećaju da je na pitanje novinara šta poslije datuma do kojeg čekaju ukidanje Zakona, Mandić kaže da se nakon toga treba okupiti u Podgorici i ostati tu, dok se ne povuče zakon.

“Praktično, da se ponovi, jesen 2015. koju pamtimo po jurišu na Skupštinu i po tome da je komandant jurišne vojske, vrijeme najžešćih borbi ispred parlamenta, nasrtaja na policiju i crnogorske institucije, proveo u Kristalu, dovršavajući koljenicu”, zaključuje se u saopštenju podgoričkog DPS-a.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније