Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

12. 02. 2020. 20:34 >> 20:32
7

LIBERALNA PARTIJA

"UP da obrazloži zabranu skupova na Cetinju"

Liberalna partija (LP) zatražila je od Uprave policije da obrazloži zašto je i pod kakvim uticajima odbila da odobri održavanje dva procrnogorska skupa na Cetinju.

Oni su naveli da Zakon o javnim okupljanjima jasno dozvoljava svako okpljanje bez ikakve dozvole osim ukoliko postoji izvjesna opasnost, "koju je ovdje teško uočiti".

"Uprava policije, koja mirno već mjesecima posmatra okupljana i narušavanje javnog reda i mira od strane SPC u crnogorskim gradovima, bez ikakvih dozvola, po sopstvenom priznanju, nije nikada našla za shodno da ne odobri neki od takvih skupova uprkos velikom riziku i po učesnike i po ostale građane", navodi se u saopštenju.

Kako su naveli, ostaje nejasno zašto su skupovi onih koji drugačije misle na Cetinju ostali neodobreni i da li predstavljalju prijetnju za javni red i mir.

Oni su pitali ko su oni koji prijete javnoj bezbjednosti u slučaju organizovanja crnogorskih skupova.

Oni smatraju da bez obrazloženja, koja su izostala u oba slučaja na Cetinju, Uprava policije može dovesti u situaciju da svako nagađa i kreira svoju stvarnost i da zloupotrebljava takav stav policije protiv Crne Gore i crnogorskih pokreta i organizacija u nastavku obračuna sa državom.

"Država Crna Gora mora ostati čvrsto na kursu pravne države i vladavine prava. Zakoni i pravila jednaki su za sve u svakom slučaju i u svakoj situaciji bez diskriminacije bilo koga bez obzira na bilo kakvu pripadnost", poručuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније