Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila. M.M.Lj. ]

13. 02. 2020. 10:39   >>  10:44 6

"NEPREMOSTIVE RAZLIKE"

Kalezić iz Crnogorske pristupio Demokratama

Član Predsjedništva i predsjednik Gradskog odbora u Podgorici Predrag Kalezić, podnio je ostavku na sve funkcije u partiji i pridružio se Demokratama. Razlog su, kako je naveo u pismu medijima, nepremostive razlike u viđenju budućnosti crnogorskog društva.

 

Kalezić je kazao da su u prethodnom periodu donošene veoma krupne i plodne odluke, te da su se stvorile razlike o smjeru u kom treba da ide Crna Gora.

“Odgovorne i važne odluke da se najprije kroz podršku građanima osnaži probuđena građanska svijest, te stalna potreba da se stavovima i činjenjem principijelno stavimo na stranu svakog građanina čija su prava ugrožena ili uskraćena, počele su među nama rađati jasan koncepcijski jaz i znakovite razlike u promišljanju smjera u kome treba da ide Crna Gora”, navodi se u saopštenju.

Objašnjava da su  političke razlike u viđenju budućeg političkog rada i djelovanja, a vezane za  budućnost našeg društva, postale nepremostive.

“U crnogorskom političkom prostoru stasala je nova plejada marljivih, vrijednih i politički pismenih ljudi. Pred generacijom mladih političkih djelatnika, dakako iskrenijom i neopijenom vlašću i klijentelizmom, je istorijska šansa da se izborimo za promjene za dobro svih. Neophodno je vratiti nadu da se politikom mogu baviti odvažni i odgovorni ljudi”, naveo je Kalezić.

Zato je odlučio da se priključi Demokratama.

“Moj put je očigledan: gradjanka Crna Gora, topla i po mjeri svih; slobodni i pošteni izbori; vladavina prava, prava svima i jednakost za sve; Evropa bez alternative i odmah; mir, umjerenost i poštovanje različitosti; Demokratska Crna Gora Alekse Bečića”, naveo je Kalezić.

Dodao je da građani treba da podrže one koji imaju hrabrosti i “koji bez zadrške žele da se ovi procesi završe na dobro svakog od nas”.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније