Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.L.B. ]

17. 02. 2020. 18:25 >> 07:18
4

ĐUKANOVIĆ - FON DER LAJEN

CG ostaje promoter evropskih vrijednosti

Crna Gora je spremna da i dalje bude promoter evropskih vrijednosti u regionu, kazao je predsjednik Milo Đukanović, na sastanku sa predsjednicom EK Ursulom fon der Lajen, u Briselu.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore predsjednica EK je Đukanoviću zahvalila što je ostao u Briselu nakon sinoćnje neformalne večere za lidere Zapadnog Briselu, da učestvuje na donatorskoj konferenciji koju Evropska komisija organizuje za Albaniju. 

Fon der Lajen je ponovila u razgovoru sa Đukanovićem da je cilj nove EK na čijem je čelu da na početku mandata sagleda pitanja na kojima treba zajednički raditi, potencirajući da ima prije svega u vidu oživljavanje Berlinskog procesa i jačanje regionalne saradnje.

Kako stoji u saopštenju, Đukanović je zahvalio fon der Lajen i istakao da takve poruke vraćaju vjeru i optimizam da možemo naći svoje mjesto u EU, a na zemljama regiona je da iskoriste novi impuls i zamah reformi, na šta je Crna Gora spremna, kao što je spremna da i dalje bude promoter evropskih vrijednosti u regionu.

On je predsjednicu EK detaljnije upoznao sa svojim viđenjem aktuelnih kretanja u regionu i i Crnoj Gori.

Predsjednica EK je rekla da je veoma važno da blisko sarađujemo i da na pravi način radimo na ostvarivanju zajedničkih ciljeva, a posebno je važno da postoje kapaciteti da se balkanska društva mogu nositi sa unutrašnjim problemima sa kojima se suočavaju.   

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније