Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

18. 02. 2020. 13:09   >>  06:38 57

SUD U KOTORU

Zbog paljenja zastave pritvor do 30 dana

Zbog paljenja crnogorske zastave u Budvi uhapšene su tri osobe, kojima je nakon saslušanja u kotorskom Osnovnom sudu, određen pritvor do 30 dana. Oni su osumnjičeni da su počinili krivično djelo povreda ugleda Crne Gore.

Crnogorsku zastavu, koja je bila istaknuta na jarbolu na šetalištu Slovenska obala, zapalili su kako se sumnja, M.Š, N.Š. i I.R. 

"Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru odredilo je zadržavanje tri lica (R.I, Š.N. i Š.M), zbog postojanja osnova sumnje da su 16. februara u Budvi zapalili državnu zastavu Crne Gore. Osumnjičenima se stavlja na teret izvršenje krivičnog djela Povreda ugleda Crne Gore", saopštilo je Osnovno državno tužilaštvo iz Kotora.

Rukovodilac Jedinice za opšti kriminalitet u Centru bezbjednosti Budva Vesko Nedović kazao je da je budvanski CB pola sata nakon ponoći, 16. februara, obaviješten da je zapaljena zastava države Crne Gore, koja je bila istaknuta na jarbolu na šetalištu Slovenska obala u blizini rta Zavala.

"Odmah po prijemu obavještenja na lice mjesta su izašli službenici Centra bezbjednosti Budva koji su ustanovili da je zastava spuštena sa jarbola i zapaljena", rekao je Nedović. 

Kazao je da su odmah nakon izrvšenog uviđaja službenici Centra bezbjednosti Budva preduzeli niz operativno taktičkih mjera i radnji u cilju identifikacije i pronalaska izvršilaca predmetenog događaja.

"Pomenute mjere i radnje koje su preduzimali službenici CB Budva rezultirale su identifikacijom osumnjičenih lica, a radi se o licima I.R. (30) iz Plava, N.Š. (26) godina iz Andrijevice, i M.Š. (25) godina iz Danilovgrada", kazao je Nedović.

Inače, ovo nije prvi put da se skrnave crnogorski simboli.

Nedavno je na druđtvenim mrežama objavljen snimak na kojem se vidi kako djeca u dvorištu jedne osnovne škole u Podgorici cijepaju zastavu Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари57

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније