Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.L.B. ]

18. 02. 2020. 15:54   >>  15:54

ODBORNICA DPS-A

Oko 600.000 eura za izvještaj o budvanskom postrojenju

Odbornički klub budvanskog DPS-a iskazao je snažan interes da raspravlja o veoma važnoj temi za funkcionisanje Budve, koja se odnosi na sudbinu postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, saopšteno je iz te stranku.

Kažu da je, nažalost, sjednica Skupštine Opštine, sazvana po hitnom postupku, koalicionim partnerima na vlasti trebalo da posluži samo za međusobno optuživanje i prebacivanje krivice.

“Kao odgovorni odbornici, željeli smo da građani saznaju kako je koalicija u posljednje četiri godine upravljala postrojenjem, i šta trenutno rade da se ne ponovi ekološka havarija iz prošlog ljeta. Prilikom rasprave, javnost je bila u prilici da čuje neke frapantne podatke, na primer da je opštinska komisija, koja je u šestogodišnjem mandatu imala zadatak da kontroliše realizaciju projekta otpadnih voda, građane koštala nevjerovatnih 60 hiljada eura?!”, kaže Snežana Kuč, odbornica DPS-a u SO Budva.

Sav taj novac građani su dali da bi, kako navodi Kuč, komisija na kraju mandata konstatovala da je potrebno izvršiti stručnu reviziju projekta.

“Nakon toga, a po priznanju "revizora", gospodina Duhovnika koga su tim povodom angažovali, građani će platiti dodatnih 416 hiljada eura - njegovog honorara?! I što je najgore od svega, izvještaj koji je pomenuti gospodin sačinio, može da posluži isključivo za "internu upotrebu" garniture na vlasti. Ne može se koristiti nigdje drugo, recimo, na sudu, što je takođe skandalozno, kao i suma novca kojom je plaćena usluga revizora. A poseban trošak predstavljao je honorar advokatske kancelarije Rodić od čitavih 160 hiljada eura”, ističe Kuč.

Zbog toga pita predsjednika Opštine koliko građane Budve treba da košta jedan kredibilan i transparentan izvještaj o održavanju postrojenja, i da li uopšte imaju rješenja za ovaj problem, ili se samo zaklinju da se havarija neće opet desiti, pa građani treba da im vjeruju na riječ, dok se ne desi suprotno?

“Da li aktuelni predsjednik ima saznanja iz pomenutog izvještaja o tome koja je firma izvodila građevinske radove na postrojenju, i da li je građanima "isporučila fiću a naplatila mercedes", pita Kuč.

Jasno je, kako navodi odbornica DPS-a, da ne možete pobjeći od odgovornosti tako što će obaveze prebaciti na Skupštinu i ponavljati da je za sve kriv neko drugi.

“Očigledno zaboravljate da ste već četiri godine na vlasti, i da se očekivalo da za taj period nešto konačno i uradite. Ne zaboravite da će uskoro i vaša djela i nedjela doći na provjeru. Samo budite strpljivi”, zaključuje Kuč.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније