Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 02. 2020. 21:00 >> 20:58
8

NIKOLIĆ

"Licemjerne insinuacije MCP i ostalih eparhija"

Insinuacije Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) i drugih eparhija Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, kojima se posredno ukazuje da bi vlast mogla imati neke veze sa paljenjem državne zastave u Budvi, u najmanju ruku su licemjerne, rekao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

Podsjetimo, Mitropolija crnogorsko-primorska i ostale eparhije SPC u Crnoj Gori osudile su paljenje i skrnavljenje državnih simbola Crne Gore kao besprizorne vandalske činove.

Nikolić, kako navodi, ostavlja da Mitropolija pokaže kakve su to navodne veze između ovih lica i organa vlasti ili DPS-a, imajući u vidu da je država brzo otkrila i procesuirala počinioce tog gnusnog čina.

"Kako drugačije nazvati ove tvrdnje ako znamo da početak kampanje skrnjavljenja crnogorskih državnih simbola i neprimjerenog iscrtavanja simbola druge države, usmjerenih na provokaciju države Crne Gore i njenih građana, koincidira sa početkom crkvenih protesta i litija. Nikada nijesmo od predstavnika Crkve čuli pozive ili molbe djeci i drugima da poštuju simbole svoje države. Kao što nijesmo primijetili da je iko iz SPC osudio pokušaje paljenja crnogorske zastave u Beogradu nakon skupova podrške crkvenim protestima u Crnoj Gori", rekao je Nikolić.

Nikolić ističe da se u Crnoj Gori ne skrnave simboli drugih država, niti napada njihova imovina, pa ni susjedne, ni u uslovima, kako kaže, najbrutalnije medijske kampanje i anticrnogorske propagande koja se bjesomučno otuda vodi u dužem periodu.

"Dovoljno je uporediti kako izgleda ulaz u Ambasadu Crne Gore u Beogradu i kako sa druge strane izgleda zgrada srpske ambasade u Podgorici, pa da bude jasno ko se i kako ponaša u čitavoj ovoj situaciji. Zato, umjesto saopštenja koje nijesu dostojne ni prosječne opozicione partije, od Mitropolije očekujemo da se jasnije odredi prema svim ovim događajima, i da ujedno izbjegnu jeftine i neprimjerene insinuacije, u pokušaju da skinu odgovornost za ono od čega se ne mogu odbraniti", dodao je Nikolić.

Nikolić ističe da očekuje od nadležnih organa na svim nivoima da najodlučnije reaguju na pokušaje skrnavljenja državnih simbola i na sve druge nezakonite radnje sračunate da unize državu Crnu Goru, bez obzira, kako navodi, da li se i to pokušava podvesti pod vjerske slobode i zaođenuti u svešteničko ruho.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније