Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.L.B. ]

20. 02. 2020. 11:16   >>  11:15 3

KONJEVIĆ

SDP za razgovor i razmjenu argumenata

Zamjenik predsjednika SDP-a Raško Konjević kazao je da ta partija kao demokratska i reformska uvijek daje šansu i prednost razgovoru i civilizovanoj razmjeni argumenata.

Poručio je da je građanska, multietnička i multikonfesionalna Crna Gora kapitalno dostignuće našeg društva.

On je povodom najnovijih političkih dešavanja ukazao da postojeći ambijent ne daje dovoljno prostora da se o temi Zakona o slobodi vjeroispovijesti razgovara jezikom argumenata i činjenica već da trenutno, kako je naveo, nažalost prevladavaju emocije i veoma često pogrešno tumačenje zakonskih odredbi.

Konjević je, u Rožajama, kazao da je najbolji put za otklanjanje svih nerazumijevanja dijalog i da SDP, kao demokratska i reformska partija uvijek daje šansu i prednost razgovoru i civilizovanoj razmjeni argumenata.

“SDP je uvijek imala svoj jasan stav o svim važnim pitanjima. Tako je i ovim povodom taj jasan stav iskazala u više navrata, ali smo takođe uvijek spremni da pružimo podršku dijalogu i potrebi da se otklone nedoumice i smanji prostor za razne manipulacije kojima veoma često svjedočimo ovih dana”, rekao je Konjević.

On je najavio nastavak borbe SDP za bolji životni standard građana, za veću minimalnu zaradu, veće plate prosvjetarima, zaposlenima u zdravstvu i sektoru bezbjednosti, smanjenje akciza za gorivo i posebno u ovom trenutku za izmjene Zakona o PIO kojim bi se zaštitili najugroženija kategorija stanovništva, a to su penzioneri.

Opštinski odbor SDP Rožaje je održao sjednicu odbora na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija u Crnoj Gori, kojoj su prisustvovali zamjenik predsjednika SDP Raško Konjević i generalni sekretar SDP Ivan Vujović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније