Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

24. 02. 2020. 15:54   >>  20:19 7

BOGDANOVIĆ

Cilj lažnih vijesti stvaranje podjela u CG

Zapaljiva retorika i lažne vijesti koje se i dalje plasiraju povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti imaju za cilj stvaranje podjela u Crnoj Gori i pokušaj uništavanja pravnog poretka, kazao je za Televiziju Crne Gore ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

"Zajednička svetinja svih nas je Crna Gora. Vjerujem da iz tog razloga ima i onih koji treba da razmisle da li se ovih dana svi ponašaju u skladu sa tim", poručio je ministar kulture Aleksandar Bogdanović tokom današnje posjete sjeveru države, odgovarajući na pitanje novinara RTCG kakav je stav Vlade povodom aktuelne situacije izazvane usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti i brojnih spekulacija da se njime narodu u Crnoj Gori oduzimaju svetinje.

Bogdanović je još jednom je naglasio da Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kao akt koji nikome ništa ne uzima, omogućava upravo da svetinje ostanu narodu i državi kao trajno kulturno i vjersko dobro. 

"Stabilnost Crne Gore nije ugrožena, jer građanska Crna Gora ima demokratski kapacitet i snažne institucije koje garantuju siguran ambijent za izražavanje slobodne volje građana. Kao i sve ostale vjerske zajednice, i Mitropolija crnogorsko primorska ima odgovornost prema građanima da vodi dijalog sa državom i da doprinosi očuvanju multikonfesionalnog koncepta Crne Gore", kazao je Bogdanović.

Taj koncept, kako je naglasio, upravo se podriva onim što je sve vidljivije u aktuelnom periodu - podmetanjem, lažnim vijestima, zapaljivom retorikom, a sve u cilju stvaranja podjela u Crnoj Gori i pokušaja ugrožavanja pravnog poretka naše države.

"Jedan zakon koji se tiče naše države i njenih građana tako se želi iskoristiti kao vanjskopolitička tema, a očita je i težnja pojedinih struktura da djelovanju vjerskih organizacija daju jasan nacionalno-politički kontekst. Ali, kako smo i očekivali, naši građani i međunarodni partneri prozreli su sve što se skriva iza intenzivne kampanje lažnih vijesti usmjerene protiv Crne Gore koju zasigurno koordiniraju ekstremni nacionalistički krugovi u inostranstvu, a sprovode njihove razne agenture u Crnoj Gori", kazao je Bogdanović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније