Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

24. 02. 2020. 17:15 >> 17:16

DEMOKRATE

"Vuković pobjegao od rasprave"

Vladajuća većina skinula je sa dnevnog reda tačku po kojoj bi se raspravljalo o razriješenju gradonačelnika Podgorice za šta su se stekli uslovi u skaldu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom Glavnog grada, saopšteno je iz Demokrata.

Vladimir Čađenović, predsjednik Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada saopštio je da su svi odbornici opozicije napustili današnje zasijedanje zbog, kako navodi, neviđenog pravnog nasilja.

Istakao je da su direktno prekršene odredbe člana 62 Zakona o lokalnoj samoupravi kojima je propisano da u roku od 30 dana od dana podnošenja inicijative za razriješenje, Skupština Glavnog grada mora odlučiti.

"Pozivam Ministarstvo javne uprave da hitno reaguje, jer su nam povrijeđena prava kao odbornicima. Zamislite gradonačelnika koji bježi od rasprave o sopstvenoj odgovornosti, a ona je nesporna. Postupio je suprotno Zakonu o regionalnom razvoju i stekli su se uslovi u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi za njegovo razriješenje“, istakao je Čađenović.

Čađenović dodaje da gradonačelnik Ivan Vuković dvije godine nije predložio novi Strateški plan razvoja.

"Nema dileme da su se stekli uslovi za njegovo razriješenje, nema dileme da je pobjegao od rasprave i nema dileme da su povrijeđena prava odbornika. Zakon ne poznaje zloupotrebu Poslovnika na način da se može izbjeći rasprava o smjeni Gradonačelnika ili bilo kog predsjednika Opštine na teritoriji Crne Gore. Dakle, uskraćena su nam prava da predlažemo i da se o našim predlozima raspravlja“, dodao je Čađenović.

Poručio je da će opozicija u narednim danima nakon konsultacija sagledati sve mogućnosti koje stoje na raspolaganju.

"Opredjelićemo se i za pisane pozive ne samo ministarstvima već i međunarodnim adresama. Ovde se guši parlamntarizam. Obavljanje naše odborničke funkcije je ugroženo“, zaključio je Čađenović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније