Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 02. 2020. 10:41   >>  10:39 7

VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ

Omalovažavanje države je neprihvatljivo

Crna Gora mora svakome dozvoliti demokratsko pravo na različit stav ali su s druge strane neprihvatljive sve one aktivnosti kojima se omalovažavaju osnovni atributi države ili pak dovodi u pitanje njen građanski i multietnički karakter, kazala je predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković.

Vuksanović Stanković se sastala sa specijalnom izaslanicom ministra vanjskih poslova Češke za Zapadni Balkan Janinom Hrebičkovom kojoj se zahvalila na podršci koju Češka Republika u kontinuitetu pruža Crnoj Gori na njenom putu ka EU, izražavajući očekivanje da će u novoj fazi integracija to partnerstvo biti dodatno osnaženo.

"Svjedoci smo da poslije dužeg perioda politika proširenja ponovo dolazi u fokus političkih centara EU, što je dobra prilika da se obezbijedi nova dinamika i snažniji zamah ovom procesu, koji je u posljednje vrijeme u stagnaciji, što zbog dešavanja u samoj Uniji, a posebno zbog nedostatka političke volje za stvarnim reformama u samim zemljama regiona", kazala je Vuksanović Stanković.

Govoreći o dešavanjima u Crnoj Gori povodom Zakona o slobodi vjerosipovijesti, predsjednica SDP je naglasila potrebu da se sva otvorena pitanja i nerazumijevanja rješavaju dijalogom, ukazujući na nesporno pravo države da svoje unutrašnje odnose u bilo kojoj oblasti suvereno uređuje bez bilo čijeg miješanja sa strane.

"Crna Gora mora svakome dozvoliti demokratsko pravo na različit stav ali su s druge strane neprihvatljive sve one aktivnosti kojima se omalovažavaju osnovni atributi države ili pak dovodi u pitanje njen građanski i multietnički karakter", kazala je predsjednica SDP.

Ona je navela da Crna Gora mora mnogo brže da usvaja evropske standarde, jača vladavinu prava, da sprovodi a ne da simulira reforme, jer će jedino tako suštinski jačati kredibilitet integracionog procesa.

"U suprotnom, bićemo suočeni sa izazovom oživljavanja opasnih nacionalističkih politika koje, nažalost, još uvijek pokazuju svoju vitalnost u raznim djelovima regiona Zapadnog Balkana, prijeteći njegovoj ponovnoj destabilizaciji", zaključila je Vuksanović Stanković.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније