Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

25. 02. 2020. 13:18   >>  15:18

IZ DPS-A PORUČILI

"Lokalna vlast u Budvi u nokautu"

Sjednica budvanskog parlamenta, koja je zakazana po hitnom postupku jutros nije održana, jer vladajuća koalicija po ko zna koji put nije uspjela da obezbijedi kvorum oko rješavanja ključnih problema, a to su ovaj put bili amandmani koji se odnose na plan investicija, saopštili su iz lokalnog odbora DPS-a. Naveli su da su opet na površinu izašli nerad, neznanje, nesloga i ono što se ne može oprostiti - nebriga prema gradu i prema građanima Budve.

"Na današnjem dnevnom redu je bio poništaj amandmana i to upravo onih istih koje je upravo ova ista vladajuća većina usvojila prije vjerovali ili ne, puna 22 dana to jest 3. februara 2020. godine i to na nezakonit način kako bi sproveli plan investicija, iako je jasno da je to nemoguće učiniti na ovaj način. Njihova nesposobnost i neznanje su jasno bili vidljivi i prije negoli je sjednica otpočela obzirom da ni kolegijum na koji je pozivao predsjednik skupštine Krsto Radović nije sazvan u skladu sa Poslovnikom o radu skupštine, obzirom da je Radović želio da kolegijum održi telefonskim putem jer se u tom trenutku nalazio u Beogradu, što je do sada nezabilježen slučaj u našoj opštini a i šire", saopštili su iz OO DPS Budva.

Ističu da takav način zakazivanja kolegijuma važeći Poslovnik ne poznaje i ne predviđa.

"DPS kao ozbiljna partija je bila prisutna na početku sjednice, međutim nejasno je i neshvatljivo da lokalna vlast saziva hitnu sjednicu a nije u stanju da za istu obezbijedi kvorum, što dovoljno govori o njima samima, a da stvar još bude gora na dnevnom redu se nalazi plan investicija koji je od ogromnog značaja za naš grad. Turistička sezona se nažalost i ne spominje iako nam je pred vratima, jer nadležni nisu u stanju da donesu bilo kakvu odluku a kamoli da adekvatno pripreme sezonu", navodi se u saopštenju.

Opštinski odbor DPS poručuju da su se navikli na neznanje i bezakonje od trenutne vlasti u Budvi navikli.

"Ali danas smo svi bili prisutni i jednom krajnje bahatom i nevaspitanom činu, koji je klasičan dokaz na koji način koalicija u Budvi funkcioniše, kada je naočigled mnoštva prisutnih odbornik vladajuće koalicije silom pokušao da privoli drugog odbornika da prisustvuje zasijedanju skupštine prijeteći mu i upozoravajući ga da mu sljedeći put upravo on neće dozvoliti ulazak u salu ako danas ne obezbijedi kvorum. Ako možda nekom do sada nije bilo jasno, sigurni smo da više nema nikog u opštini Budva ko sumnja u nesposobnost budvanske vlasti, za koju smo pomislili po ko zna koji put da ne može niže pasti, ali nažalost opet su uspjeli sve nas građane iznenaditi. Bili oni svjesni ili ne, ovaj put su dotakli dno", kazali su iz budvanskog DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније