Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

27. 02. 2020. 10:23   >>  10:24 2

ĐUROVIĆ U BRISELU

"Stagniramo u procesu reformi ka EU"

Potpredsjednica SNP CG Danijela Đurović u razgovoru sa evropskim parlamentarcima Tanjom Fajon i Andorom Deli ukazala na, kako je saopšteno iz SNP-a, zabrinjavajuću stagnaciju ukupnih reformi, ali i "nazadovanje Crne Gore u vitalnim oblastima, kao što su vladavina prava, medijske slobode, primjena demokratije".

 

Đurović je prošle sedmice boravila u Briselu, gdje se srela sa zvaničnicima Evropske komisije, Evropskog parlamenta i Evropske službe za spoljne poslove.

“Ona je istakla da se, nakon skoro osam godina pregovaranja sa EU, postavlja pitanje da li je crnogorskom rukovodstvu iskreni cilj članstvo naše države u Uniji ili se radi samo o izbornom mamcu kojim uspješno manipulišu godinama”, saopšteno je iz SNP-a.  

Ona je podsjetila da tokom 2019. godine nije otvoreno jedino preostalo pregovaračko poglavlje (Konkurencija), što je konstatovano i u zajedničkoj izjavi Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Crne Gore i EU (POSP).

“Potpuna blokada izbornih reformi i manipulacija Vlade sa Zakonom o slobodi vjeroispovjesti, koja je rezultirala najvećim mirnim protestima u istoriji Crne Gore, jasan su pokazatelj degradacije demokratskih kapaciteta i urušavanja sistema vrijednosti, koje je praćeno drastičnim kršenjem osnovnih ljudskih prava”, saopšteno je iz SNP-a.  

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније