Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

27. 02. 2020. 16:00 >> 15:58
6

DF

Nuhodžić da objasni zabranu za "Beogradski sindikat"

Poslanički klub DF-a postaviće pitanje ministru unutrašnjih poslova Melvudinu Nuhodžiću zbog čega je zabranio ulazak u Crnu Goru članovima grupe "Beogradski sindikat" prethodne nedjelje.

Kako se navodi u saopštenju DF-a, ministar će morati da objasni ovu odluku nadležnih organa MUP-a, jer na osnovu svega mogu samo da zaključe da je njima ulaz u Crnu Goru zabranjen na osnovu njihove vjerske i nacionalne pripadnosti.

"Ovo nije prvi put da se umjetnicima iz Srbije zabranjuje ulaz u Crnu Goru, a da za to nema opravdanog razloga. Posebno prepoznajemo pojačanu aktivnost ministra Nuhodžića po tom pitanju. Ovakvom vidu diskriminacije umjetnika iz regiona po osnovu nacionalne i vjerske pripadnosti se mora stati na put. Za početak neka se ministar Nuhodžić pred javnošću izjasni o tome", zaključuju se u saopštenju koje je potpisao portparol NSD i funkcioner DF-a Marko Kovačević.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније