Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 02. 2020. 19:37   >>  19:32 6

NIKOLIĆ OCIJENIO

"Perović se do kraja razotkrio"

Iz DPS-a su saopštili da Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović svakodnevno nastupa po regionalnim medijima u pokušajima da proteste Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori prikaže kao miroljubive vjerske litije protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnog položaja vjerskih zajednica.

"U tim uzaludnim nastojanjima, Perovićeva uloga odavno je izgubila svoj vjerski smisao i sad se već "otac Gojko" nalazi u estradno – političkim vodama, koje nijesu prirodno okruženje za svještena lica i crkvu", poručio je portparol Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić.

Perović je ranije kazao da predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića niko ne pita je li Crna Gora srpska država.

"Blago lice" Srpske pravoslavne crkve, projektovano za onu ciljnu grupu kojima su teško podnošljivi svještenici poput Velibora Džomića, otvorenog pristalice četničke ideologije, sve teže uspijeva da se kontroliše i ostane fokusiran na svoju ulogu. Tako se izjavama o nekakvoj navodno neposlušnoj crnogorskoj vojsci i srpskom karakteru crnogorske države, izrečenim u intervjuu na Radio-televiziji Republike Srpske, do kraja razotkrio. Mali pad koncetracije ovog blagoglagoljivog svještenika otkrio je ono što očigledno više ni Srpska pravoslavna crkva ne skriva: da se ova pobuna, zamaskirana tobožnjim zakonodavnim pitanjem, zapravo vodi za uspostavljanje teokratske, posrbljene Crne Gore, koja bi bila jedina prihvatljiva i po mjeri rektora Cetinjske bogoslovije i njemu nadređenih", naglasio je Nikolić.

Kako je dodao, očigledno je da su njegovi zajednički sjednici po podgoričkim kafanama, sa liderima Demokratskog fronta, dali rezultata.

"Jer retorika koju je od tada počeo Perović da koristi jako liči na onu kojom se lideri ovog političkog pokreta služe, s tim što se oni za razliku od oca Gojka ne skrivaju iza crkvene mantije u pokušaju da zamaskiraju svoje zle namjere već to rade vrlo otvoreno i transparentno", zaključio je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније