Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

01. 03. 2020. 17:51   >>  18:28 6

BRAJOVIĆ

"Manjinski narodi nijesu prijetnja nego bogatstvo CG"

Manjinski narodi su uvijek bili privrženi vitalnim interesima Crne Gore. Trenutno je na sceni sukob između dvije Crne Gore, one koja je zaglavljena u prošlost, i druge koja je okrenuta ka budućnosti. Izborni uspjesi SD tek predstoje. Poruke su sa održanih izbornih konvencija Socijaldemokrata u Beranama, Petnjici i Plužinama, na kojima su izabrani delegati za predstojeći Kongres partije, kao i kandidati za članove Glavnog odbora.

“Manjinski narodi nikad nijesu niti će biti prijetnja, nego bogatstvo građanske Crne Gore kojoj su Socijaldemokrate do kraja posvećene. A posebno im se treba cijeniti to što su uvijek bili privrženi njenim vitalnim interesima, i što su joj uvijek do kraja bili posvećeni. Za njih je Crna Gora bila uvijek jedna, jedina, prava, najljepša i najbolja kuća ,” poručio je Ivan Brajović. 

On je naglasio da je ponosan na činjenicu što je SD jedna od svega dvije partije u Crnoj Gori koja ima odbornike u svim opštinama, što je najbolja potvrda da socijaldemokratska ideja živi u svakom kraju Crne Gore. 

“Kao jedina partija čija podrška konstantno raste na svim do sada održanim izborima, moramo biti zadovoljni učinjenim, ali posebno naglašavam da velike pobjede SD tek prestoje, što ćemo i pokazati na parlamentarnim izborima gdje očekujemo duplo bolji rezultat u odnosu na onaj postignut 2016 godine, kao i na lokalnim izborima koji nam predstoje u Tivtu”, zaključio je Brajović. 

Potpredsjednik SD dr Damir Šehović je istakao da je trenutno u Crnoj Gori na sceni sukob izmedju dvije Crne Gore. 

“Jedne koja je zaglavljena u prošlost, u 90-te godine kojih se svi nerado sjećamo, i ove druge savremene, evropske i evroatlantske, koja je okrenuta budućnosti, a koju SD snažno zagovara. Između te dvije koncepcije nije teško napraviti pravi izbor, posebno kada su mladi ljudi u pitanju”, saopštio je Šehović.  

Šehović je poručio da je uvjeren da Plav neće još zadugo biti jedina opština u kojoj su Socijaldemokrate pobijedile i imaju predsjednika. 

"Biće ih sigurno još. Pokazaćemo da imamo kapaciteta da se na ozbiljan način nosimo sa izazovima koje lokalna samouprava nosi. Nemojte da vas iznenadi ako na nekim od predstojećih lokalnih izbora Socijaldemokrate ponovo pobijede sve ostale političke konkurente i zavrijede da preuzmu ključnu ulogu u lokalnoj vlasti u tim opštinama, možda već ove godine", zaključio je on.

Sva tri odbora, jednoglasno su na konvencijama dali podršku aktuelnom predsjedniku Ivanu Brajoviću i potpredsjednicima Damiru Šehoviću i Miću Orlandiću za još jedan mandat na funkcijama koje pokrivaju u partiji, navode iz partije . 

Kongres Socijaldemokrata održaće se 30. maja 2020. godine u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније