Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 03. 2020. 17:52 >> 18:06
31

DPS O ŠEŠELJU

"Žalosno da se zločincu daje prostor"

U Jutarnjem programu beogradske televizije s nacionalnom frekvencijom, osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj pozvao je na ubistvo i linč predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista. Iz DPS-a navode da je žalosno da organi u Srbiji, prije svih regulatorna tijela, smatraju da poziv na ubistvo spada u javno informisanje, kao i da to ne doprinosi izgradnji dobrosusjedskih odnosa.

Šešelj je juče, u Jutarnjem programu Televizije Happy, izgovorio skandalozne prijetnje upućene Đukanoviću. Govoreći o dešavanjima nakon donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Šešelj je optužio Đukanovića kako je udario na Srbiju i Rusiju, a onda nastavio sa prijetnjama.

"Još od antičke Grčke da postoji etičko načelo da je tiraninovo ubistvo pozitivno i moralno opravdana stvar. Ko upotrebi silu protiv naroda, neće imati milost narod prema njemu. Ja ne želim ničiju smrt, upozoravao sam ga, toliko se izlajao, toliko su ti ruke prljave, bježi dok imaš vremena. Ne zalažem se za njegovu likvidaciju, ali ga upozoravam. Da je neko na vrijeme upozorio Čaušeskua, možda bi se i sklonio. Ja upozoravam Mila Đukanovića da je svaku mjeru prevršio i da mora da bježi, ako će glavu na ramenima da sačuva", izjavio je Šešelj.

U DPS-u tvrde da je Šešelj omiljeni gost pojedinih beogradskih televizija koje, kako navode, svoj rejting bilduju primitivizmom.

"Žalosno je da organi u Srbiji, prije svih regulatorna tijela, u državi koja je na putu priključenja EU, smatraju da poziv na ubistvo spada u domen javnog informisanja. Posebno što je na istoj televiziji, prije dva mjeseca, estradni istoričar, Čedomir Antić, poznat da mu se cjelokupna životna misija svela na dokazivanje, sebi i drugima, da je “veliko – Srbin”, pozivao na linč crnogorskog ambasadora u Beogradu. Ako je i za rejting, televizijski ili politički – mnogo je. A za izgradnju dobrosusjedskih odnosa svakako nije", poručuju iz Media tima DPS-a.

Ta partija navodi kako osuđeni "ratni zločinac i dugogodišnje Miloševićevo nacionalističko strašilo, Vojislav Šešelj", nakon povratka iz Haga, poslije izbornog kraha iako je na nesreću Srbije dospio do poslaničke klupe, nastavlja da igra ulogu dežurnog političkog klovna, koji zasjenjuje i skandalizuje prostotom.

"Činjenica da je karijera "najmlađeg doktora prava bivše SFRJ", kako je često isticao, spala na bijednu ulogu vašarskog političkog pajaca, a sanjao je da bude predsjednik Srbije u granicama Karlobag – Ogulin – Karlovac – Virovitica, rađa frustraciju koja u sadejstvu sa novčanim stimulansom i činjenicom da Srbija nije baš u granicama koje je obećavao, objašnjava donekle njegov tužni i bijedni opus. Mada je to u krajnjem stvar (ne)karaktera", poručuju oni.

Ipak, kako navodi Media tim DPS-a, i pored činjenice da će uvijek biti onih koji su spremni da od sebe prave budalu za pare i nekoliko poslaničkih mjesta, za čuđenje je da se ovakvim osobama koje pozivaju na ubistvo predsjednika susjedne države daje prostor na televizijama s nacionalnom frekvencijom.

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније