Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG, Objavila: R.B. ]

04. 03. 2020. 15:18   >>  05. 03. 2020. 06:22 9

NUHODŽIĆ

Dijalog Vlade i MCP vodi ka kompromisu

Ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić, vjeruje da je dijalog između Vlade i Mitropolije crnogorsko primorske put koji će voditi kompromisnom rješenju, što je, kako je kazao, u interesu i vjernika i države.

"Ja vjerujem da će započeti dijalog između Vlade i Mitropolije crnogorsko primorske i poruka spremnosti i jedne i druge strane da se kroz dijalog dođe do kompromisnih rješenja u intereu i vjernika i građana i države Crne Gore. vjerujem da svi dijelimo to mišljenje i da je to stav sviju nas", kazao je Nuhodžić na današnjem skupštinskom zasijedanju na Cetinju.

Na poziv predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića 14. februara je obavljen razgovor o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica između Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko-primorske i ostalih eparhija Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

"Crkva ostaje pri stavu da Zakon o slobodi vjeroispovijesti nije u skladu sa Ustavom ni međunarodnim standardima. Vlada smatra da se kroz dijalog, izgradnju povjerenja i davanje dodatnih garancija Zakon može primjenjivati kao moderan i usaglašen sa Ustavom i evropskim standardima", saopšteno je nakon tog sastanka. 

Neće biti masovnih migracija

Crna Gora je spremna da odgovori na bilo koji izazov kada je riječ o migracijama, poručio je Nuhodžić danas u Skupštini.

Masovnih migracija, prema procjenama, kako je kazao, neće biti. 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније