Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 03. 2020. 11:39 >> 11:38
3

MARKOVIĆ

Pitanje Zakona riješićemo mirno i demokratski

Pitanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti biće riješene mirno i demokratski, kao i svaki put do sada, poručio je zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Duško Marković.

Marković je na sastanku Savjeta mladih DPS Budva, govoreći o aktuelnoj političkoj situaciju i protestima koje organizuje Srpska pravoslavna crkva, rekao da se nad Crnom Gorom povampiruju politike krvavih 90-tih godina prošlog vijeka.

Iz DPS-a je saopšteno je da Marković kazao da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti bio je samo povod da se pokrene destrukcija protiv evropske i građanske Crne Gore.

Komentarišući izjavu srpskog patrijarha Irineja da u Crnoj Gori može doći do fizičkih obračuna, i kako je rekao “čak do prolivanja krvi, Marković je naveo da Irinej treba da shvati i prihvati da je Crna Gora sekularna, građanska i višenacionalna država.

"U današnjoj Crnoj Gori scenario vjerske i nacionalne zemlje prosto - ne može proći!”, rekao je Marković.

On je naveo da je uvjerenje da će i ovaj aktuelni problem biti riješen na miran i demokratski način.

“Niko Crnu Goru ne može uvući u sukobe i nestabilnost. I ovo pitanje, koje danas opterećuje mnoge građane i njihove porodice, riješićemo mirno i demokratski kao i svaki put do sada”, zaključio je Marković.

Sastanku Savjeta mladih Budva, prisustvovao je i predsjednik budvanskog odbora Predrag Jelušić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније