Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 03. 2020. 19:10 >> 19:08
22

DF NUHODŽIĆU

Sukobi izvjesni, ako budu otimali hramove

Iz Demokratskog fronta su pozvali ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića da objasni na osnovu kojih to saznanja tvrdi da ne može biti sukoba, pa ni krvoprolića u vezi Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

DF je reagovao na izjavu Nuhodžića da ne postoje indicije da bi, povodom tog Zakona, moglo doći do sukoba i obračuna u Crnoj Gori.

"Kako on to zna, ili na osnovu čega misli da pravoslavni vjernici neće ispuniti zakletvu datu na Trojčindan u Podgorici prošle godine i da neće braniti životima svoje svetinje ukoliko režim krene u njihovo otimanje? Onaj ko hoće da otima naše hramove ne može očekivati da ima za to razumijevanje vjernika, niti može očekivati da ga vjernici puste da ih otme bez pružanja otpora", navodi se u saopštenju DF-a koje je potpisao Marko Kovačević.

Ministar Nuhodžić, kako navodi, mora da zna da dok god Zakon o slobodi vjeroispovijesti ne bude ukinut, ili izmijenjen u diskriminatorskim odredbama, a pogotovo ukoliko se sa njegovim sprovođenjem krene, postoji velika mogućnost sukoba.

"Meni je žao što to moram da kažem u danima Časnog Vaskršnjeg posta, ali to je jednostavno istina i naš Patrijarh Irinej je izrazio realnu zabrinutost, ne zbog ponašanja vjernika, već upravo zbog ponašanja režima čiji je Melvudin, sa svojim potomstvom, simbol. Niko ne želi da do toga dođe, zato većinska Crna Gora na mirnim litijama i traži povlačenje bezakonog akta koji je uperen protiv naše Crkve. Mir i stabilnost ugrožava jedino režim koji želi da otima naše svetinje. A poruka naroda je od početka jasna: Ne damo svetinje!", zaključio je Kovačević.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније