Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

08. 03. 2020. 15:49   >>  15:48 6

DEMOKRATE OCIJENILE

Stanje građanskih sloboda u CG zabrinjavajuće

Da je stanje građanskih sloboda u Crnoj Gori zabrinjavajuće potvrđuje nedavni izvještaj renomirane organizacije "Freedom house", koji je Crnu Goru pozicionirao među djelimično slobodne države. Samo za godinu naša zemlja je na listi ove organizacije pala za čak tri mjesta, što jasno pokazuje da autokratski režim intenzivira gušenje slobodne riječi, ocijenili su u Demokratama Crne Gore.

Zabrinjavajući podaci iz izvještaja, kako su istakli, za njih uopšte nijesu iznenađujući, naročito ako se uzme u obzir činjenica da u našoj državi vlast nikada nije smijenjena na izborima, te da imamo kontinuitet od 30 godina vladavine jednog čovjeka i jedne partije.

"Osim toga, država čije su institucije u V.D stanju i pod direktnom kontrolom šefa režima, ne može garantovati slobodu apsolutno nikome, niti može bilo koga zaštiti od progona vlasti, jer upravo takve institucije daju crnogorskom režimu odriješene ruke da radi šta mu padne na pamet. Ovakvom stanju u državi ključno doprinosi šef režima, Milo Đukanović, koji je alergičan na svaki aspekt demokratije i evropskih vrijednosti, a ponajviše, čini se, na slobodu govora", ističu Demokrate.

Zato, kako navode u saopštenju, i danas imamo nerasvijetljena ubistva i napade na novinare, narasvijetljene napade na opozicione predstavnike, nazivanje građana koji na miran i dostojanstven način izražavaju protest "ludačkim pokretom".

U posljednje vrijeme, smatraju, još je izraženiji pritisak na medije u vidu cenzura i obračuna sa "neposlušnim" novinarima.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније