Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

08. 03. 2020. 16:52 >> 16:49
7

JEDINA SVETINJA JE CRNA GORA

SD: Pokušaj retrogradne politike neće proći

Pokušaj retrogradne nacionalističke opozicione politike da Crnu Gori vrati u prošlost i u vrijeme etničkih podjela, neće proći, poručeno je sa opštinske konvencije Socijaldemokrata (SD) Rožaja, na kojoj su izabrani delegati za predstojeći Kongres i kandidati za Glavni odbor partije.

Predsjednik SD Ivan Brajović rekao je da su 2015. u projekat osnivanja nove partije ušli sa vrlo jasnim razlozima i sa vjerovanjem da ce sačuvati izvornu socijaldemokratsku ideju.

“Nema dileme da ce naš Kongres 30. maja da pokaže našu snagu, jedinstvo i homogenost. Za kratko vrijeme smo učinili mnogo. Na to treba da budemo ponosni i to moramo najviše da čuvamo”, saopštio je Brajović.

On je naglasio da je ponosan na to što je „SD najgrađanskija partija u Crnoj Gori, u kojoj se svi komotno osjećaju“.

“Jedina svetinja Socijaldemokrata je građanska Crna Gora koja je višenacionalna, viševjerska i antifašistička, i kao takva ona je dom svima koji joj žele dobro, svim njenim građanima”, zaključio je Brajović.

Kako je saopšteno iz SD, potpredsjednik stranke Damir Šehović istakao je da je danas na djelu pokušaj retrogradne nacionalističke opozicione politike da Crnu Goru vrati u prošlost, „u vrijeme etničkih podjela i ćeranja manjinskih naroda“.

“Zato nema boljeg mjesta od Rožaja, da se svima njima jasno i glasno poruči: No passaran! Neće moći!”, rekao je Šehović.

On je kazao da je Crna Gora ponovo na istorijskoj raskrsnici, sa koje jedan put vodi u krvave devedesete, u kojima se desila i Bukovica i Kaluđerski laz, a drugi put u budućnost, u Evropu, u društvo razvijenih naroda i država.

“Siguran sam da za nas u SD izbor i nije tako težak. Ako su Ivan Brajović, Mićo Orlandić, Vujica Lazović i mnogo drugi naši partijski drugovi i prijatelji mogli u vrijeme 90-tih, kada su i njima, kao i Bošnjacima i Albancima koje su tada branili, glave bile u torbi, da dignu glas protiv politike nacionalizma, onda i mi, 30 godina od tada, to svakako možemo”, zaključio je Šehović.

Predsjednik rožajskog odbora SD, Faruk Kalač, rekao je da je Rožaje na najbolji mogući način odbranilo socijaldemokratiju „koja nam je sada potrebnija nego ikad ranije.

“Nećemo posustati u stalnom dokazivanju da je politika časna djelatnost ako je vode časni ljudi posvećeni opštem dobru i da te časne, obrazovane i stručne ljude mi imamo u svojim redovima”, zaključio je Kalač.

Kongres Socijaldemokrata biće održan 30. maja u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније