Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

09. 03. 2020. 16:52 >> 16:51
2

UCG

Pozvali opoziciju na dogovor

Ujedinjena Crna Gora (UCG) pozvala je kolege iz opozicije da dogovore sljedeće političke korake, pokažu odlučnost i spremnost da nikada više ne pristanu na, kako navode, pripremljene političke gubitke i poraze koji se finansiraju njihovim novcem.

Kako je saopšteno iz te partije, UCG je pozdravila odluke Demokratske Crne Gore i Demokratskog fronta da ne nastupe na predstojećim lokalnim izborima u Tivtu.

Iz UCG su rekli da vjeruju da takve odluke mogu donijeti buduće zajedništvo.

"Kao što smo saopštili na konferenciji za novinare održanoj prije 15 dana u Podgorici, uslovi za održavanje izbora nijesu bili nikad gori", kazali su iz te partije.

Oni su naveli da je postojala velika opasnost da se nekom nepromišljenom odlukom iznevjeri javnost, prije svega opoziciona, koja zahtijeva složno odlučivanje i zajedničku politiku opozicionih političkih subjekata.

Na konferenciji je saopšteno da je Demokratska partija socijalista (DPS) već zapečatila sudbinu tivatskih izbora zloupotrebom javnih-državnih resursa.

"Lokalni izbori im, u stvari, samo trebaju da pokažu redovnost prilika i obesmisle zahtjeve opozcije za fer i slobodnim izborima", rekli su iz UCG.

Kako su naveli, UCG smatra i od svog osnivanja se zalaže za princip da se DPS-u ne smije popustiti.

"Naša politička poruka mora biti jasna – ili ćemo dobiti izbore po mjeri slobodnih evropskih država, ili će u Crnoj Gori zavladati jednopartijski sistem, koji pune tri decenije suštinski jedino i funkcioniše", saopštili su iz te partije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније