Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

12. 03. 2020. 17:12   >>  17:11

BURZAN

"Za novi život Jusovače"

Socijaldemokrate Glavnog grada pozdravile su inicijativu Ministarstva kulture koja se odnosi na revitalizaciju Jusovače koja bi u narednom periodu trebalo da postane Kuća crnogorske istorije i kreativni hab.

"Raduje nas što se i na ovaj način ostvaruje dio našeg predizbornog programa za lokalne izbore 2018. godine, na koji smo i ukazali na posljednjoj sjednici Skupštine Glavnog grada prilikom usvajanja Strateškog plana razvoja", navodi se u saopštenju Snežane Burzan, potpredsjednice Odbora SD-a Glavnog grada.

Kako podsjeća, u predizbornom programu SD poseban dio pod naslovom „Novi život“ Jusovače bio je posvećen zaštiti i pronalaženju namjene ovog spomenika, koji kao simbol Podgorice zaslužuje poseban odnos i odgovarajuću valorizaciju.

"Ističemo kao posebno važan dio namjene koji će se odnositi na kreativni hab, budući da smo i tada predvidjeli da je prostor Jusovače pogodan za organizovanje raznih radionice za kulturne stvaraoce, te mnoge druge kreativne sadržaje za mlade što će u krajnjem poboljšati i turističku ponudu grada", navodi Burzan.

Dodaje da će se njihovo zalaganje svakako odnositi i na očuvanje kulturne baštine, što, kako navodi, podrazumijeva i adekvatnu zaštitu, odnosno valorizaciju lokaliteta Duklje, gdje se zalažemo da se na tom lokalitetu realizuje projekat arheološkog parka.

"Kao konstituent gradske vlasti, nastavićemo i u narednom periodu da dajemo doprinos razvoju kulture u dijelu neophodne valorizacije brojnih lokaliteta, ali i u pogledu kvalitetnijeg i raznovrsnijeg programskog sadržaja gradskih institucija kulture", zaključuje Burzan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније