Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

15. 03. 2020. 19:41 >> 19:50
3

BLAGOJEVIĆ

"Demokrate da se pozabave cijenama parkinga u BD i HN"

Dosadašnji cjenovnik parking usluga u Podgorici nije mijenjan od 2011. godine kada je PDV bio 17% a danas je 21%, što znači da je navedeno povećanje išlo na teret Parking servisa, navodi se u reagovanju Marije Blagojević, odbornica SD-a u Skupštini Glavnog grada.

Ona u odgovoru odborniku Demokrata, Branku Vukoviću, navodi da je novi cjenovnik usluga donio smanjenje cijena, u prvom redu mjesečnih pretplata od 10% do čak 50%.

"Za povlašćene korisnike-stanare cijena mjesečnih pretplata je smanjena u drugoj zoni za 12,5%, u trećoj zoni za 14%, dok su cijene zonskih parkinga, po satu, ostale iste. Na posebnim parkinzima i garažama (parkinzima sa rampom), smanjene su skoro sve cijene, osim cijene po satu. Tako povlašćeni korisnici-stanari umjesto dosadašnjih 30 plaćaju 25 eura, odnosno umjesto dosadašnjih 20 plaćaju 15 eura, a uveden je i niz drugih umanjenja za pravna i fizička lica od 10% do čak 50%", piše u regaovanju Blagojević.

Napominje da su prije nekoliko mjeseci mijenjane cijene parkinga u dijelu grada oko Sportskog centra i gradskih bazena i uvedeno je niz povoljnosti za sportiste i rekreativce.

"Za očekivati bi bilo da se kolega Vuković pozabavi svojim političkim drugovima u opštinama gdje su Demokrate na vlasti, jer poređenja radi cijene parkinga u tim opštinama (Budva, Herceg Novi) su i po nekoliko puta veće nego u Podgorici (i do 2 eura po satu). Vjerujemo da će ih pitati kada će cijene u tim opštinama biti smanjene na cjenovni nivo koji je aktuelan u Podgorici, iako su imali 4 godine za to pa još nisu uradili", piše u saopštenju.

Blagojević ističe da su očekivali da će odbornik Vuković uputiti apel građanima da se ne parkiraju po zelenim površinama, da ne lome stubiće koji štite te površine, kao i da se ne parkiraju na trotoarima i parking mjestima koja
su predviđena za osobe sa invaliditetom. Nažalost, kako navodi, on ih podržava u tome.

"Na kraju, da je odbornik Vuković prisustvovao sjednici Skupštine na kojoj se diskutovalo o novom cjenovniku, građani bi od toga imali duplu korist. Prvo, sigurno bi odborniku Vukoviću bilo sve jasno pa ne bi imao potrebu da izlijeće u javnost sa paušalnim ocjenama. Drugo, zaradio bi odborničku naknadu koju on i njegove kolege redovno svakog mjeseca sa velikim zadovoljstvom primaju iz budžeta grada, iako ne prisustvuju sjednicama gradskog parlamenta gdje su ih građani birali da zastupaju njihove interese", zaključuje Blagojević.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније