Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.Mi

17. 03. 2020. 13:30 >> 13:56
1

GVOZDENOVIĆ - KEMP

VB pohvalila mjere CG u borbi protiv korone

Velika Britanija pozdravlja mjere koje je Crna Gora sprovela u cilju sprečavanja pojave koronavirusa, kazala je ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp, tokom sastanka sa političkim direktorom Demokratske partije socijalista Branimirom Gvozdenovićem.

Kako je saopšteno iz DPS-a, sastanak je bio prilika da se razmjene informacije o mjerama koje dvije države preduzimaju u novonastalim okolnostima uslovljenim COVID-om19 i njihovoj refleksiji na ukupan društveni i ekonomski ambijent na nacionalnom i međunarodnom planu.

Ambasadorka Kemp je izrazila spremnost Velike Britanije za pomoć i saradnju po ovom pitanju, a politički direktor Branimir Gvozdenović je, kako poručuju iz DPS-a, istakao da bi od posebnog značaja za Crnu Goru bila pomoć u obezbjeđivanju zaštitne opreme u skladu sa zahtjevom Instituta za javno zdravlje.

"Razgovarali su i o drugim aktuelnim aspektima društveno političkog života u Crnoj Gori, posebno akcentirajući aktivnosti usmjerene na održavanje lokalnih izbora u Tivtu", saopšteno je iz DPS-a.

Gvozdenović je zahvaljujući na podršci koju Velika Britanija pruža demokratskim i društvenim procesima u Crnoj Gori, informisao o aktivnostima DPS- a u susret predstojećim lokalnim izborima, koje se u novonastalim okolnostima sprovode uvažavajući mjere Vlade Crne Gore i Instituta za javno zdravlje.

Ambasadorka Kemp je, kako stoji u saopštenju, pozdravila napore Demokratske partije socijalista u sprovođenju reformskih procesa i istakla da će Velika Britanija nastaviti da podržava usvajanje demokratskih standarda u svim oblastima.

"Zahvalila je DPS-u na spremnosti da po svim važnim pitanjima ostavi otvorena vrata za dijalog sa svim zainteresovanim subjektima, uključujući i proces izbornog zakonodavsta i Zakona o slobodi vjeroispovjesti", navedeno je u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније