Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 10. 2013. 21:13 >> 21:13

NAPREDAK CRNE GORE

Mađarska snažan zagovornik proširenja

Crna Gora je postigla izuzetan napredak, demokratski i ekonomski razvoj, ocijenio je ministar vanjskih poslova Mađarske Janoš Martonji u razgovoru sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem.

Martonji je, kako je saopšteno iz Vlade, kazao da je uvjeren da će Crna Gora biti naredna članica Evropske unije (EU) i NATO-a.

"Mi ćemo uvijek biti među onima koji će se zalagati za proširenje i vrednovanje postignutih rezultata", poručio je on.

Đukanović je kazao da je zadovoljan saradnjom dvije države na političkom i na ekonomskom planu, koja se ogleda u snažnoj podršci Mađarske stremljenjima Crne Gore ka punopravnom članstvu u EU i NATO.

"Članstvo u EU i NATO je u vrhu prioriteta i imperativ za sve države zapadnog Balkana, koji predstavlja okvir za regionalnu stabilnost", rekao je Đukanović.

Sagovornici su ocijenili da su odlični odnosi dvije države potvrđeni i kroz privrednu i investicionu saradnju.

Sa Martonjijem je razgovarao i predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić, koji mu se zahvalio na „konstantnoj prijateljskoj pomoći i razumijevanju Mađarske u procesu evroatlantskih integracija Crne Gore“.

Krivokapić i Martonji su ocijenili dobrom saradnju parlamenata Crne Gore i Mađarske, ali i ministarstava pravde dvije države.

Martonjija je danas primio i crnogorski predsjednik Filip Vujanović, koji je kazao da veoma poštuje podršku i pomoć Mađarske Crnoj Gori u njenim evropskim i evro-atlanskim integracijama, i da očekuje da će se ona nastaviti.

Martonji je ocijenio da je Crna Gora dobar primjer u regionu i poručio da je Mađarske spremna da je i dalje podržava u ostvarenju njenih integracionih ciljeva.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније