Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Dnevne novine; Objavila:M.M. ]

25. 03. 2020. 07:07 >> 07:05
1

DIK

Đukanović će odrediti novi datum izbora u Tivtu

Državna izborna komisija donijela Odluku o prekidu svih izbornih radnji sprovođenih za izbore u Tivtu, koji su bili raspisani za 5. april, pa odgođeni zbog Vladinih mjera za sprečavanje širenja korona virusa.

“Prekidaju se sve radnje u sprovođenju izbora za izbor odbornika u Skupštini opštine Tivat, počev od donošenja ove odluke. Prestaju da teku svi rokovi za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora, utvrđeni Zakonom o izboru odbornika i poslanika i podzakonskim aktima. Novi rokovi za izborne radnje u postupku sprovođenja izbora za odbornike u Skupštinu opštine Tivat biće određeni nakon utvrđivanja novog datuma održavanja izbora od predsjednika Crne Gore”, navodi se u Odluci.

Kako se navodi u Odluci, sve do sada preduzete izborne radnje u postupku sprovođenja izbora, ostaju na pravnoj snazi.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odložio je izbore u Tivtu, kako se navodi, cijeneći epidemiološku situaciju u Crnoj Gori i imajući u vidu Naredbu za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa, koje je u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, donijelo Ministarstvo zdravlja na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Podsjećamo, izbori za odbornike u Skupštini opštine Tivat održaće se u roku od 90 dana od prestanka naredbi nadležnih organa, kojima su uvedene mjere za sprečavanje unošenja u Crnu Goru, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa, saopšteno je ranije iz kabineta Đukanovića.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније